Κυ. Απρ 28th, 2024

«Πόλεμος» ανακοινώσεων στο Δήμο Κορινθίων με φόντο… τον ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟ (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων στο Δήμο Κορινθίων μετά τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε»

Σε κοινή συνέντευξη προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 08/02 ο Βασίλης Νανόπουλος και ο Τιμολέων Πιέτρης, δίνοντας απαντήσεις σε όσα είπε χθες ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης.

Το χρονικό

Ο δήμαρχος Kορινθίων Νίκος Σταυρέλης, κοινοποίησε μία ανακοίνωση πριν από δύο ημέρες που ανέφερε ότι: ”Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι «Κασσάνδρες». Μόλις πριν λίγο αποκαλύφθηκε ο πόλεμος σε βάρος της Κορίνθου και του Δήμου Κορινθίων.”

Χθες, προχώρησε σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα δηλώνοντας

« Χθες έγινε μια απρέπεια σε βάρος της πόλης και του Δήμου Κορινθίων. Δυστυχώς διαψεύστηκα για τη θέση μου να συμμετάσχουν σε όλα τα νομικά πρόσωπα και τον Δημόπρακτο μέλη της Αντιπολίτευσης. Κατά τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου ο κ. Νανόπουλος επιβεβαίωσε ρητά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι πούλησε την πόλη και τον Δήμο με ανίερες συμμαχίες εκτός Δήμου Κορινθίων.

Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος Τιμολέων Πιέτρης σε καθοριστική συνεδρίαση του αναπτυξιακού οργανισμού Δημόπρακτος, ψήφισε ενάντια στα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου Κορινθίων. Μάλιστα δεν εγκρίθηκε με τη συμμετοχή των άλλων δύο μετόχων Λουτρακίου και Βέλου – Βόχας, η πρόταση του Δήμου Κορινθίων και της Δημοτικής Αρχής για δύο σημαίνοντα πρόσωπα, τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Ταγαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Σπηλιόπουλο.   

Πλέον έγινε φανερό σε όλους ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο Κορινθιακός Λαός μας έδωσε εντολή να διοικήσουμε. Μόνη μας έννοια είναι τα συμφέροντα των δημοτών μας. Εμείς προχωράμε μπροστά, δεν κοιτάμε το παρελθόν και τα αλλάζουμε όλα.

Σύντομα ανακοινώνουμε τις νέες εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημόπρακτου, σύμφωνα με τον Νόμο και τη περαιτέρω συνεργασία μας. Η Δημοτική Αρχή δεν είναι όμηρος κανενός. Μόνος εντολέας είναι ο Κορινθιακός Λαός.

Συμφωνίες για παράδοση της πόλης και του Δήμου σε τρίτους δεν είναι εφικτές με Δημοτική Αρχή Σταυρέλη. Μάλλον κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων, ο Τιμολέων Πιέτρης σε ανακοίνωση του ανέφερε τα εξής¨

Απαράδεκτες δηλώσεις σήμερα από τον Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Σταυρέλη, κατά του προσώπου μου.

Στην πρώτη του συνέντευξη ως Δήμαρχος μίλησε για εμένα με τα χειρότερα λόγια, του στυλ «τελείωσε ο Πιέτρης…έσβησε..ανήκει στο παρελθόν». Έκανε λόγο για υπόγειες διαδρομές, προσβάλλοντας τόσο έμενα όσο και τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Βέλου-Βόχας.

Χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της εταιρίας ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε., στην οποία συμμετέχω ως το μοναδικό μέλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Κορινθίων, ψήφισα θετικά το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τον ορισμό Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, δηλαδή υπερψήφισα την πρόταση του Δημάρχου Κορινθίων να είναι ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος από τον Δήμο Κορινθίων. Αυτό που σας αναφέρω ψηφίστηκε ομοφώνως, όπως καταγράφεται στα πρακτικά που αναρτήθηκαν πριν λίγα λεπτά στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Οργανισμού.

Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση τέθηκε σε ψηφοφορία η αντιμισθία του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ στην προηγούμενη θητεία οι ίδιες θέσεις στην εταιρεία ήταν άμισθες.

Ζήτησα το θέμα αυτό να έρθει την επόμενη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο με εισήγηση, για να ενημερωθούμε για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ποια είναι τα έργα της που υπάρχουν σήμερα σε εξέλιξη και ποια είναι τα σχέδιά της τα επόμενα χρόνια, ούτως ώστε να μπορούμε να λάβουμε την σωστή απόφαση για τις αντιμισθίες και το ύψος τους.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, γιατί απλούστατα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, μιας και με την παρέμβαση και των δύο Δημάρχων το θέμα αποσύρθηκε.

Ανέφερα στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι εγώ συμφωνώ να υπάρχει αντιμισθία για αυτές τις δύο θέσεις, αλλά αυτό πρέπει να ψηφιστεί ως θέμα σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο μετά από πρόσκληση και εισήγηση, όπως ορίζει ο νόμος.

Περισσότερες βέβαια πληροφορίες επί του θέματος αύριο, σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί μαζί με τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Βασίλη Νανόπουλο.

Κλείνοντας, μετά λύπης διαπιστώνω ότι ο Δήμαρχος Κορινθίων υπέπεσε σε βαρύτατα ατοπήματα, μιλώντας για το πρόσωπό μου με συκοφαντικό τρόπο και κατάπτυστους χαρακτηρισμούς, για τα οποία αναμένω δημοσίως συγγνώμη και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.