Πα. Μάι 3rd, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στους 20.258 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την ώρα που το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι 200 μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και μεταφέρθηκαν στο έδαφός του για ανάκριση, η Χαμάς υποστηρίζει ότι «έχασε την επικοινωνία με μία ομάδα που ήταν υπεύθυνη για πέντε Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από βομβαρδισμό των Ισραηλινών».

Σύμφωνα με τη Χαμάς οι όμηροι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής, ενώ την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ορισμένοι εξ αυτών «εκτελέστηκαν» στη μέση του δρόμου κατά τις χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Η έκταση της καταστροφής στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαάταρ και στα σχολεία του καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, όπου φιλοξενούνταν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, είναι τεράστια και αποκαρδιωτική. Εντοπίστηκαν δεκάδες μάρτυρες (σ.σ. νεκροί). Ο κατακτητής εκτέλεσε πολλούς από αυτούς μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε την Τετάρτη από το Ισραήλ να ξεκινήσει έρευνα για «πιθανή διάπραξη εγκλήματος πολέμου» από τον ισραηλινό στρατό, αφού έλαβε «ανησυχητικές πληροφορίες» για τον θάνατο έντεκα άοπλων Παλαιστίνιων στην Πόλη της Γάζας. Το Ισραήλ απάντησε ότι η κατηγορία αυτή είναι «αβάσιμη και αναληθής».Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας εξέδωσε μία ανακοίνωση σήμερα αναφέροντας ότι τουλάχιστον 201 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 368 τραυματίστηκαν στη Γάζα κατά το τελευταίο 24ωρο.Από την 7η Οκτωβρίου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις επιθέσεις των Ισραηλινών έχει φτάσει στους 20.258 ενώ οι τραυματίες φτάνουν στους 53.688, πρόσθεσε η ίδια ανακοίνωση.

ertnews.gr