Πα. Απρ 19th, 2024

Π. Νίκας: Δημιουργούμε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, παράλληλα με τη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο.

Εκεί, όπως αναφέρει ο κ. Νίκας, σε αποκλειστική του δήλωση στην κάμερα του korinthostv.gr, συζητήθηκε η προοπτική της δημιουργίας πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, παράλληλου με την διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου. Ο εν λόγω πεζόδρομος, θα ξεκινά από την γέφυρα του Ισθμού και θα φθάνει μέχρι τον Δίολκο, καλύπτοντας μια διαδρομή περί τα 4 χιλιόμετρα, περνώντας μεταξύ άλλων από τις διάφορες οχυρώσεις που είχαν κατασκευάσει τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941 – 1944.

Δείτε την αποκλειστική δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα:

Ακόμη, στις δηλώσεις του, υπογράμμισε, ότι πήρε έγκριση η δημοπράτηση, για το έργο των 5 εκ. ευρώ για τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου, στη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Βέλου. Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.