Πα. Απρ 19th, 2024

Π.Τ. Κορινθίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών: Ανακοίνωση για το ζήτημα του Ειδικού Σχολείου/Νηπιαγωγείου και του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στο Ειδικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο Κορίνθου αλλά και το 1ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, το Περιφ. Τμήμα Κορινθίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών οφείλει να πάρει θέση.

Πρόκειται για το θέμα που προέκυψε μετά από την αδυναμία εύρεσης αίθουσας για 17 νήπια και προνήπια στο 1ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και την ένταξη του Δήμου σε αυτή. Η προσωρινή λύση που δόθηκε είναι η παραχώρηση μιας προκατ αίθουσας από το γειτονικό 2ο δημοτικό σχολείο, με το πρόβλημα ότι τα νήπια περπατούν μια απόσταση 50 περίπου μέτρων ασυνόδευτα για να πάνε σε τουαλέτα που χρησιμοποιούν και μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού.

Το θέμα απασχόλησε τη δημοτική αρχή και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η λύση που προταθηκε και από τις δυο πλευρές τόσο στους γονείς όσο και σε τηλεοπτικές δηλώσεις από τον δήμαρχο κ. Νανόπουλο είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, προτείνοντας να πάρουν χωρο από μια αίθουσα του είδικού νηπιαγωγείου μιλώντας ουσιαστικά για συστέγαση.

Για το ζητημα έχουν ήδη τοποθετηθει τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου, όσο και ο σύλλογος διδασκόντων και στις ανακοινώσεις τους βάζουν ξεκάθαρα το ζήτημα της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας που τίθεται σε κίνδυνο από αυτή την απερίσκεπτη συστέγαση. Ηδη το ειδικό σχολείο αντιμετωπίζει πρόβλημα χώρων, σε σημείο να μην υπάρχει πια αίθουσα απομόνωσης/εκτόνωσης για τα παιδιά που θα αντιμετωπίσουν κάποιο επεισόδιο κρίσης. Από την πλευρά μας οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για το φυσικοθεραπευτή και αυτός αναγκάζεται να μετακινείται από αίθουσα σε αίθουσα για να ασκεί τα καθήκοντά του.

Αρα σε μια δομή που είναι ήδη κορεσμένη η πρόταση αυτή οδηγεί σε υποβάθμιση. Το ειδικό σχολείο έχει ανάγκη από περισσότερες αίθουσες, όχι να συρρικνωθεί κι άλλο. Η λύση που πρέπει να δοθεί πρέπει να είναι προς όφελος όλων των παιδιών και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ευθύνες υπάρχουν τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση που δεν φρόντισε να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές πρίν την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής ηλικίας αλλά και στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαιδευσης που γνώριζε το πρόβλημα του κορεσμού των νηπιαγωγείων για καιρό και δεν πήρε μέτρα αλλά και πρότεινε μια τετοιου είδους λύση σε βάρος των παιδιών κι απ’τις δύο πλευρές.

Διεκδικούμε:

• Να δοθεί άμεσα λύση για τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου που να μήν περιλαμβάνει το ειδικό σχολείο και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

• Να μπει συνολικά το κτιριακό ζήτημα των Νηπιαγωγείων της Κορίνθου και να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση για κατασκευή νέων νηπιαγωγείων.

• Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό.

Για τη Δ.Ε του Π.Τ Κορινθίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ζαφείρης Βασίλειος Τσαρμπού Χάρις