Τρ. Απρ 16th, 2024

Ρωσικό πλοίο φλέγεται – Υπάρχουν νεκροί – Δέχτηκε επίθεση από ουκρανικό πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας υποστήριξε ότι η Ρωσία έχασε άλλο ένα πλοίο και μάλιστα επικαλούμενο ισραηλινή πηγή κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς. Πληροφορίες περιγράφουν ότι η ρωσική φρεγάτα φλέγεται στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Φιδονήσι, ενώ φέρεται να επλήγη από ουκρανικό πύραυλο Neptune.

Ουκρανός βουλευτής από την Οδησσό και τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για τo Admiral Makarov  την πλέον σύγχρονη φρεγάτα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, αφού ναυπηγήθηκε το 2017 και είναι της «κλάσης Krivak». Το πλήρωμα της φρεγάτας υπολογίζεται σε 200 άτομα.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι παρείχε «συγκεκριμένες πληροφορίες στόχευσης» στην Ουκρανία, με σκοπό τη βύθιση του ρωσικού πολεμικού πλοίου «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα.

«Δεν αναμειχθήκαμε στην απόφαση των Ουκρανών να πλήξουν το πλοίο ή στην επιχείρηση που πραγματοποίησαν. Δεν είχαμε καμία προηγούμενη γνώση της πρόθεσης της Ουκρανίας να στοχεύσει το πλοίο», δήλωσε o εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.