Σα. Απρ 27th, 2024

Σαλαμίνα: Συνελήφθη ιερέας για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου – Είχε κατηγορηθεί ξανά το 2018 για ασέλγεια σε 11χρονο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γνωστός στις Αρχές είναι ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας που συνελήφθη σήμερα (27/11) στην Σαλαμίνα, καθώς είχε κατηγορηθεί ακόμη μία φορά πριν από πέντε χρόνια, το 2018, για ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός 11χρονου -τότε- αγοριού.

Τότε, είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του με τις ίδιες κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, ενώ είχε οριστεί δικάσιμος για αυτή την περίπτωση, με το εφετείο να εκκρεμεί.

Η νέα καταγγελία

Πέντε χρόνια αργότερα, μία νέα καταγγελία ενός 12χρονου τον οδήγησε στην σύλληψή του. Ο 68χρονος ιερέας, φέρεται να εκμεταλλευόταν την απουσία των γονέων του ανήλικου θύματος κατά την διάρκεια των επισκέψεων του στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να βρίσκει την ευκαιρία να προβεί στις αρρωστημένες πράξεις του, εντός των μηνών Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2023.

Μάλιστα, φέρεται να ήταν φίλος του πατέρα του ανήλικου θύματος, οπότε είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας, γεγονός που φαίνεται να λειτούργησε εις βάρος του 12χρονου που βρήκε την δύναμη και το κουράγιο να μιλήσει στα συγγενικά του πρόσωπα, προκειμένου να τελειώσει ο εφιάλτης που φέρεται να ζούσε στα χέρια του ιερέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα καθώς και έρευνα στους χώρους του Ιερού Ναού, που λειτουργούσε ως ιερέας, και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.

Ο 68χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023) σε νησί του Αργοσαρωνικού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα (12) έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».

enikos.gr