Πα. Μαρ 29th, 2024

ΣΔΟΕ: «Μπλόκο» σε 302.400 αυγά από τη Βουλγαρία χωρίς σήμανση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τον δρόμο προς την ελληνική αγορά είχαν πάρει 302.400 αυγά από την Βουλγαρία, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν διέθεταν την απαραίτητη σήμανση με αποτέλεσμα να δεσμευθούν από το ΣΔΟΕ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται ενόψει του Πάσχα, κυρίως με στόχο τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» προϊόντων.

Όπως ανακοινώθηκε από το εν λόγω ελεγκτικό όργανο, στην προσπάθεια διασφάλισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αυγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, εν όψει του Πάσχα, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση.

Ειδικότερα, «κατόπιν άμεσου συντονισμού που επετεύχθη μέσω της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠ.Α.Α.Τ, Σ.Δ.Ο.Ε., ΕΛ.ΑΣ.) διενεργήθηκε δέσμευση του φορτίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Βοιωτίας και εν συνεχεία, το φορτίο μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος και διερεύνηση ιχνηλασιμότητας του φορτίου που έφερε ελλιπή σήμανση, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η δεσμευθείσα ποσότητα των αυγών είχε προέλευση, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην ελληνική αγορά θα λάμβανε χώρα σε επιχειρήσεις στη Γλυφάδα-Αττική, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, Ομάδες Εργασίας και λοιπές διωκτικές αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

enikonomia.gr