Πε. Μαρ 28th, 2024

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα της της 6χρονης Αμέλια που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σεβασμό στο δράμα που ζει ζήτησε η πληρεξούσια δικηγόρος της μητέρας της 6χρονης Αμέλια που έχασε τη ζωή της, μπροστά στα μάτια του πατέρα της, στην Κόρινθο, με γραπτή δήλωση της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στη δήλωση της:

«Κατά το άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η ανάκριση, γίνεται πάντοτε χωρίς δημοσιότητα. Ισχύει δηλαδή η αρχή της μυστικότητας με τις ανακριτικές πράξεις να διενεργούνται με την παρουσία της ανακριτικής αρχής και του αρμόδιου δικαστικού γραμματέα και χωρίς τη γνώση του περιεχομένου των πράξεων αυτών σε άλλους. Επίσης, στο άρθρο 6 παρ.2 της ΕΣΔΔΑ κατά τη διενέργεια της ανάκρισης ισχύει η αρχή προστασίας της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και του τεκμηρίου της αθωότητας και συνεπώς δεν επιτρέπονται ενέργειες που συνεπάγονται την παραβίαση των αρχών αυτών.

Η εντολέας μου βρίσκεται σε μια πολύ ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση, έχοντας ένα τεράστιο ψυχολογικό άχθος να κουβαλήσει από τον πρόωρο και τραγικό θάνατο του παιδιού της αλλά και από τη χρόνια κακοποίηση που έχει υποστεί από τον πρώην σύζυγο της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς να ενδώσει σε εντονότατες δημοσιογραφικές πιέσεις και να πραγματοποιήσει δηλώσεις σε μέσο ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας σχετικά με την υπόθεση του χαμού του παιδιού της.

Η εντολέας μου θα πρέπει να προστατευτεί σε αυτή τη δύσκολη ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η ανακριτική αρχή να διεξάγει απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα το έργο της και επίσης να τηρηθεί απαρέγκλιτα η βασική αρχή της μυστικότητας που προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στο στάδιο της ανάκρισης. Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας να δείξουν το δέοντα σεβασμό προς την εντολέα μου σχετικά με την παροχή πληροφοριών και στοιχείων που αφορούν τη δικογραφία για τον άδικο χαμό του παιδιού της για τη διασφάλιση της ψυχικής της ηρεμίας και την ομαλή διεξαγωγή του έργου της ανάκρισης και την παροχή ενημέρωσης με τον προσήκοντα τρόπο στο δέοντα χρόνο».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, στην παραλία στο Καλαμάκι Κορινθίας όπου η 6χρονη, αν και ήταν μαζί με τον πατέρα της, πνίγηκε στη θάλασσα.

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι, το τελευταίο διάστημα, η 6χρονη Αμέλια συνήθιζε να ανεβαίνει πάνω σε μια βάρκα και να ζωγραφίζει.

Έτσι έκαναν και το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας, αν και ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος και ακατάλληλος για κολύμπι.

Πατέρας και κόρη, αφού έφαγαν, κολύμπησαν μέχρι τη βάρκα που τόσο αγαπούσε η μικρή Αμέλια.

Αν και η απόσταση από την στεριά ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, οι δυο τους βούτηξαν φαγωμένοι και φορώντας όλα τα ρούχα, ακόμα και τα παπούτσια τους παρά το γεγονός ότι το παιδί δεν ήξερε κολύμπι, όπως είχε δηλώσει η μητέρα της 6χρονης.

Ένας ψαροντουφεκάς που βρισκόταν στην περιοχή ανέσυρε το σώμα του άτυχου κοριτσιού από τη θάλασσα και το μετέφερε στην ακτή. Ακολούθησαν δραματικές στιγμές με τον άτυχο πατέρα να αντικρίζει την εξάχρονη κόρη του χωρίς τις αισθήσεις της.

Επί τόπου έφθασαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος Iσθμίας ενώ άμεσα έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο διασώστες.

Διαβάστε επίσης: Κόρινθος: ΤΩΡΑ: Αμίλητος στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας (video-φώτο)

Οι ίδιοι έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στη συνέχεια, μετέφεραν το εξάχρονο κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.