Πα. Μάι 3rd, 2024

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel: Σοβαρά προβλήματα σε Βόλο, Πήλιο, Λάρισα – Live η πορεία της

Κοινοποίηση ειδήσεων

Έντονη την παρουσία της έχει κάνει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Daniel η οποία έχει φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Δοκιμάζεται η Μαγνησία από την κακοκαιρία με τους κατοίκους να καλούνται από τις δημοτικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους και να γίνονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις. Το νερό περνά τα πεζοδρόμια στον Βόλο, οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο ενώ τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές. Επίσης οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων. Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα. Στο μεταξύ έχει σπάσει και ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς Αγριά. Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. 
Στην Ηλεία επλήγησαν καλλιέργειες από χαλάζι.
Ισχυρό μπουρίνι και στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα την διακοπή ηλεκτροδότησης στο αεροδρόμιο του νησιού.
Τα πρώτα μηνύματα για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. 


Δύσκολη νύχτα σε Μαγνησία και Σποράδες

«Στη Μαγνησία και στις Σποράδες μοιάζει σαν να μην νύχτωσε ποτέ» σημειώνει από τον Βόλο η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Ραυτοπούλου. «Είναι τέτοια η κεραυνική δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12:00 -12:30 και έπειτα που πραγματικά έγινε η νύχτα μέρα.

Οι κεραυνοί συνοδεύονταν και από έντονη βροχόπτωση σημειώνει η δημοσιογράφος ενώ σύμφωνα με τις Αρχές τα όποια προβλήματα έχουν σημειωθεί είναι όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα λιγότερα δυνατά, των οποίων βέβαια θα ξεκινήσει η καταγραφεί με το πρώτο φως της ημέρα δίνοντας πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Για αντλήσεις υδάτων κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία του Βόλου τα μεσάνυχτα στον Βόλο και από το Πήλιο όπως και στη Νεάπολη, περιοχή η οποία ανησυχεί και περισσότερο αφού αντιμετωπίζει συχνά και με πολύ μικρότερη βροχόπτωση προβλήματα.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή τόνισε πως δεν κάηκαν δασώδεις περιοχές αλλά κυρίως πουρνάρια και ευελπιστούν να μην επηρεάσει στις πλημμύρες.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Καλούνται οι κάτοικοι απ’ όλες τις δημοτικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις να γίνονται.
Το νερό περνά τα πεζοδρόμια στην πόλη του Βόλου, οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο και δη στο νότιο Πήλιο, τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές. Επίσης οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στο Βόλο, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων στα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.
Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα η Μηλίνα εδώ και πολλές ώρες, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

www.ertnews.gr