Τρ. Μαρ 19th, 2024

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα, παρουσία ΠτΔ και πολιτικής ηγεσίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης γράφεται αυτήν την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος της συντριβής του μοιραίου F-4 Phantom στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου, καθώς τελείται η εξόδιος ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Νωρίτερα έφθασε το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως. Το παρών δίνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα, παρουσία ΠτΔ και πολιτικής ηγεσίας

Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού που έφεραν στα χέρια φίλοι του πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

Δείτε το βίντεο

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2023/tv/news-themata-fevrouarios/20230202-DELTIO10-KHDEIA.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2023/02/20230202-DELTIO10-KHDEIA.jpg

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι γονείς του και τα αδέρφια του που είναι εκεί, μαζί με συγγενείς και πλήθος φίλων. Ράγισαν καρδιές όταν οι γονείς πλησίασαν και άγγιξαν για λίγες στιγμές το φέρετρο.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα, παρουσία ΠτΔ και πολιτικής ηγεσίας

Η η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι

Με τιμές Αντιπτεράρχου οι κηδείες

Να σημειωθεί ότι οι πιλότοι του μοιραίου F-4 Phantom, θα τιμηθούν με τον βαθμό του αντιστράτηγου, με απόφαση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες, με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά την ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσε το θάνατο του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom.

«Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη. {…} Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του F-4E Phantom.

Στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός 

Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται:

  • «κασέτα»: εικόνα & ήχος 
  • καταθέσεις πιλότων 

www.ertnews.gr