Πε. Απρ 25th, 2024

Σε Κόρινθο, Γιάννενα και Σχιστό θα μεταφερθούν 215 μετανάστες από τη Μόρια τις επόμενες ώρες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν λίγο πριν τις 6 και μισή το πρωί, από τη Μόρια, 215 αιτούντες άσυλο από τη Μόρια, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ειδικές κατηγορίες, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Το «Νήσος Ρόδος» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά.

Οι μετανάστες αναμένεται με την φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για πρόσφυγες,  να προωθηθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας στο Σχιστό, στην Κόρινθο και τα Ιωάννινα.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση μέσα σε μια εβδομάδα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της Μόριας. 

Άλλα 350 άτομα αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και άλλα 110 την περασμένη Τετάρτη.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Η μετακίνηση των προσφύγων άρχισε από νωρίς χθες το μεσημέρι με λεωφορεία και φορτηγά του Ελληνικού Στρατού, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό λόγω των χθεσινών γεγονότων, άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του Ελληνικού Στρατού. 

Αφίξεις

Εν τω μεταξύ 97 μετανάστες κατέφθασαν μόνον εχθές σε Λέσβο Σαμοθράκη και Σάμο ενώ το Σαββατοκύριακο έφτασαν στη Λέσβο 217 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 43 και στη Σάμο 114. Από τα μεσάνυχτα  της Κυριακής οι ροές είναι πολύ χαμηλές. Συγκεκριμένα μέχρι χθες στις 3 το μεσημέρι στη Λέσβο πέρασαν 14 άτομα, στη Σάμο 51 και στη Χίο κανένας.
 

Πηγή: skai.gr