Πε. Μαρ 28th, 2024

Σε σύσκεψη στο Ξυλόκαστρο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε σύσκεψη στο Ξυλόκαστρο, μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, αναζητήθηκαν τρόποι υποστήριξης της οικογένειας της εργαζόμενης του πιο πάνω δήμου -η οποία έχασε τη ζωή της πρόσφατα εν ώρα υπηρεσίας-, με τον περιφερειάρχη να τηρεί την σχετική δέσμευση που είχε κάνει προς την εν λόγω οικογένεια πριν λίγες ημέρες, στο Ξυλάκαστρο, μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία στην οποία ο Π. Νίκας παρέστη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης -την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της οικογένειας της άτυχης εργαζόμενης και των ρομά της περιοχής-, αποφασίστηκε να στηριχθεί η συγκεκριμένη οικογένεια και ειδικότερα τα 5 ορφανά παιδιά, τόσο ψυχολογικά, όσο και οικονομικά, με το δεύτερο να αφορά ιδιαίτερα σε θέματα ενοικίου, σίτισης και σχολικών ειδών.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι σε 20 ημέρες θα επισκεφθεί εκ νέου το Ξυλόκαστρο για να διαπιστώσει την εξέλιξη εφαρμογής των πιο πάνω αποφάσεων, αλλά και για να συναντήσει αντιπροσωπεία ρομά της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακόμα, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε -με αφορμή το γεγονός των δεκάδων ανά την Ελλάδα ατυχημάτων και δυστυχημάτων με θύματα εργάτες καθαριότητας των δήμων- να ζητηθεί η λήψη μέτρων προστασίας, ενώ από την πλευρά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προωθήσει την λήψη απόφασης να μην τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Παράλληλα, η Περιφέρεια θα ενισχύσει με εμφατικό τρόπο η σήμανση -κάθετη και οριζόντια- καθ’ όλο το μήκος της παλαιάς εθνικής οδού από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Παρόντες στην σύσκεψη, σήμερα το μεσημέρι, στο Ξυλόκαστρο, ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη για θέματα πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, οι επικεφαλής των προνοιακών δομών της Περιφέρειας, τόσο της έδρας, όσο και της Π.Ε. Κορινθίας, η διευθύντρια εσωτερικής λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως επίσης στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες του εν λόγω δήμου.