Κυ. Απρ 28th, 2024

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λάμπα του αυτοκινήτου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λάμπα του αυτοκινήτου.

Είτε οδηγείτε το βράδυ είτε οδηγείτε σε βροχή, ομίχλη ή χιόνι, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός οχήματος είναι οι προβολείς του. Συγκεκριμένα, οι προβολείς είναι ένα βασικό κομμάτι της ευημερίας του δρόμου για τους οδηγούς.

Τύποι λαμπτήρων

  • Radiant…
  • Τυπικό φθορισμού…
  • Ελαχιστοποίηση φθορισμού (CFL) …
  • Αλογόνου…
  • Δίοδος εκπομπής φωτός (LED) …
  • Λαμπρές λάμπες…
  • Ομάδα Α (παραδοσιακοί) …
  • Ομάδα G (σφαιρικοί)

Φωτογραφία από antallaktikaonline.gr

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι λαμπτήρων:

1.Αλογόνο

2.Χενον HID

3.LED

Λαμπτήρες αλογόνου:

Οι λαμπτήρες αλογόνου είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος λαμπτήρα οχήματος που χρησιμοποιείται ευρέως ακόμη και σήμερα. Οι λαμπτήρες αλογόνου περιέχουν μια ίνα βολφραμίου, η οποία, όταν διέρχεται από ρεύμα, θερμαίνεται και ανάβει. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι εξοπλισμένοι με αέριο αλογόνου, το οποίο εμποδίζει τον λαμπτήρα να σκοτεινιάσει.

Λαμπτήρες Xenon HID:

Οι λαμπτήρες HID είναι καλύτεροι από τους λαμπτήρες αλογόνου με πολλούς τρόπους. Οι λαμπτήρες Xenon HID χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό κυκλικό τμήμα μεταξύ δύο ηλεκτρονίων στο εσωτερικό του λαμπτήρα. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι φορτισμένοι με αέριο ξένον, το οποίο εκπέμπει ένα λευκότερο, φωτεινότερο φως από το αλογόνο.

LED λάμπες:

Οι λαμπτήρες LED είναι μια άλλη νέα τεχνολογία. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι δίοδοι εκκένωσης φωτός. Καθώς τα ηλεκτρόνια διέρχονται, αυτοί οι ημιαγωγοί τα μετατρέπουν σε φως. Αυτό παράγει πολύ φως χωρίς να χρησιμοποιείται πολλή ενέργεια.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω τη λάμπα του αυτοκινήτου μου;

Σε περίπτωση που ένας από τους μπροστινούς λαμπτήρες σας έχει φθαρεί, θα πρέπει να αναζητήσετε γρήγορα ένα ζευγάρι ανταλλακτικών. Ο μέσος μπροστινός φωτισμός του οχήματος μπορεί να διαρκέσει 500 έως 1.000 ώρες, ωστόσο υπάρχουν πολλές μεταβλητές που μπορούν να το αλλάξουν αυτό. Για την ακρίβεια, ορισμένοι λαμπτήρες ομίχλης είναι επαρκώς παραγωγικοί για να αντέξουν πάνω και πέρα από 30.000 ώρες.Εάν ένας από τους λαμπτήρες του μπροστινού σας προβολέα έχει φθαρεί, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα ζευγάρι αντικατάστασης το συντομότερο δυνατό. Ο μπροστινός προβολέας του οχήματος μπορεί να διαρκέσει 500 έως 1.000 ώρες, ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να το αλλάξουν αυτό. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι λαμπτήρες εμπρόσθιου φωτισμού είναι αρκετά παραγωγικοί ώστε να αντέχουν πάνω και πέρα από 30.000 ώρες. τυχόν σπασίματα στη στέγαση μπορούν να κάνουν τους λαμπτήρες αλογόνου να φθαρούν με την αιτιολογία ότι αυτοί δεν αντέχουν καμία υγρασία. 

Ακολουθούν μερικά από τα συνηθισμένα σημάδια που δείχνουν ότι η λάμπα των προβολέων σας είναι χαλασμένη.

  1. Χαμηλοί προβολείς.
  2. Η λάμπα των προβολέων τρεμοπαίζει αρκετά συχνά.
  3. Ο λαμπτήρας των προβολέων εκπέμπει μια αμυδρή ροζ λάμψη.
  4. Συνεχής έκρηξη ασφαλειών.
  5. Τα φώτα χαμηλής φωτεινότητας δεν λειτουργούν καλά, αλλά τα μεγάλα φώτα λειτουργούν.
  6. Κανένας από τους προβολείς δεν λειτουργεί καλά.

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την αλλαγή:

ΒΗΜΑ 1

Απενεργοποιήστε το αυτοκίνητό σας. Για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας, σβήστε το αυτοκίνητό σας και βγάλτε τα κλειδιά από τη μίζα.

ΒΗΜΑ  2

Ανοίξτε το χώρο του κινητήρα…

ΒΗΜΑ 3

Αποσυνδέστε τα καλώδια τροφοδοσίας των λαμπτήρων των προβολέων…

ΒΗΜΑ  4

Ξεβιδώστε τον παλιό προβολέα..

ΒΗΜΑ  5

Βιδώστε τη νέα λάμπα του προβολέα.