Πε. Μαρ 28th, 2024

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ”

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Με επιτυχία συνεχίζει ο Ρητορικός Όμιλος των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» τη συμμετοχή του στους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας – #ClimateofChange» μετά και την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς αγώνες επιχειρηματολογίας που συνδιοργανώνουν η ActionAid σε συνεργασία με την επιστημονική-μη κερδοσκοπική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “End Climate Change, Start Climate of Change” υπό τον συντονισμό της WeWorld και την υποστήριξη του BIC Foundation. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 εταίρους (ευρωπαϊκές ΜΚΟ, πανεπιστήμια και τοπικές δημόσιες αρχές) σε 13 χώρες της Ε.Ε.

            Στους αγώνες συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα και μέσω των τοπικών διοργανώσεων οι 8 καλύτεροι προκρίθηκαν στους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 26 Ιουνίου 2021. Οι δύο νικήτριες ομάδες σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες θα προκύψουν από τον τελικό αυτό γύρο, θα λάβουν μέρος στους πανευρωπαϊκούς τελικούς αγώνες, που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες τον Νοέμβριο του 2021.

            Ο Ρητορικός Όμιλος των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος», μετά από μία εξαιρετική παρουσία στους Ρητορικούς αγώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι μία από τις 8 ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στις Βρυξέλλες. Τα μέλη του, Άννα-Μαρία Λατσούνη, Αμαλία Λατσούνη, Δήμητρα Μήνου, Φοίβη Χατήρα, Βερονίκη Δημοπούλου και Γιώργος Νικολόπουλος συνεχίζουν με ενθουσιασμό την προετοιμασία τους υπό την καθοδήγηση του μέντορά τους κ. Αργύρη Μποζίκα.