Πα. Απρ 19th, 2024

Σοβαρό το πρόβλημα της άρδευσης στην Δ.Ε. Ασσου – Λεχαίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σοβαρότατο αναδεικνύεται για την Κορινθία το πρόβλημα με το νερό, όπως προκύπτει από έγγραφο που αυτοδιοικητικοί και συνεταιριστές από την Δ.Ε. Ασσου – Λεχαίου κοινοποιούν -μεταξύ άλλων και- προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο εν λόγω έγγραφο, που απευθύνεται προς τον Δήμο Κορινθίων, ενώ κοινοποιείται επίσης προς τους βουλευτές Κορινθίας και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας, γίνεται λόγος για σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες επιτραπέζιων σταφυλιών στην πιο πάνω περιοχή, ενώ ευθύνες για την κατάσταση αυτή επιρρίπτονται στον ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας Ασωπού Κορινθίας).

Γνωστοποιείται επίσης στο ίδιο έγγραφο -που υπογράφουν οι Χρήστος Μερκούρης πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ασσου, Ανδρέα Πούλος πρόεδρος Λεχαίου, Δημήτρης Κελάμης πρόεδρος Περιγιαλίου, Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος πρόεδρος Ασσου και Βασίλης Ανδριανόπουλος πρόεδρος Κάτω Ασσου- ότι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, προγραμματίζεται “ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, του αγροτικού αλλά και του αστικού πληθυσμού της περιοχής στο κλειστό γυμναστήριο Λεχαίου” για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Π. ΝΙΚΑΣ “ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2021 – 2027”

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην πιο πάνω κατάσταση, σημείωσε ότι η Κορινθία όντως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το νερό, η διασφάλιση του οποίου αποτελεί -όπως τόνισε- προτεραιότητα στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

“Είναι σημαντικό να υπάρξουν αποφάσεις ως προς τις προτεραιότητες στη χρήση του νερού, όσον αφορά σε ύδρευση και άρδευση, καθώς οι χρήσεις αυτές συχνά είναι συγκεχυμένες” παρατήρησε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι από τις πρώτες βασικές κινήσεις της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για την διασφάλιση του νερού θα πρέπει να είναι ο έλεγχος αφ’ ενός των δικτύων για ενδεχόμενες διαρροές και αφ’ ετέρου των μετρητών κατανάλωσης, των οποίων καθίσταται απολύτως αναγκαία η αντικατάσταση με ψηφιακούς – ηλεκτρονικούς”.