Κυ. Μάι 5th, 2024

Σοφία Τσέκου: Προς Κορινθίους Βουλευτές Επιστολή

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προς Κορινθίους Βουλευτές Επιστολή.

Γράφει η Σοφία Τσέκου, εκπαιδευτικός.

 Αξιότιμοι κ. κ. Βουλευτές  του κυβερνώντος κόμματος, αντιπρόσωποι του κορινθιακού λαού που σας τίμησε με τη ψήφο του και σας περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του .

 Σας απευθύνω ευθέως και ανοικτά ,άμεσα και προσωπικά το παρακάτω ερώτημα : «θα υπερψηφίσετε ή θα καταψηφίσετε το επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθέτηση τέκνων από αυτούς; Ή μήπως  κι εσείς  συμπεριλαμβάνεσθε  στους διαφωνούντες  βουλευτές που θα απέχουν κατόπι άνωθεν πρωθυπουργικών εντολών

 Οφείλετε να εκθέσετε στους ψηφοφόρους σας και σε όλους τους συμπολίτες σας  τι προτίθεσθε να πράξετε την 15η Φεβρουαρίου στην ολομέλεια της Βουλής. Είναι όχι μόνο συνταγματικό καθήκον σας, αλλά και απαίτηση των Κορινθίων, από την στιγμή κιόλας που προεκλογικά δεν αναφερθήκατε ποτέ σε αυτή την ατζέντα του προέδρου του κόμματός σας …είτε γιατί δεν θέλατε λόγω σκοπιμότητας ,είτε γιατί δεν γνωρίζατε λόγω άγνοιας. Διαλέξτε εσείς ποιο είναι το χειρότερο!

Αν θέλετε να υπάρχει διαφάνεια στην πολιτική βιωτή σας και να συνεχίσετε να κοιτάτε στα μάτια τους πολίτες  σε δρόμους και πλατείες  υποχρεούστε να  απαντήσετε δημόσια, εφ΄ όσον δημόσια υποβάλλεται το ερώτημα.

Κύριε Δήμα ,ως πρώτος σε ψήφους βουλευτής του νομού Κορινθίας και  υπουργός της κυβέρνησης ,παρακαλώ, να δηλώσετε  στον κορινθιακό λαό, αν συνηγορήσετε με την ψήφο σας σε νομοθετήματα που συγκρούονται  με τις αξίες , το ήθος και την ηθική των συμπολιτών σας. Το ότι επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ψηφίσατε τo σύμφωνο συμβίωσης, βάζοντας κι εσείς το λιθαράκι σας για τη μετάλλαξη του θεσμού της οικογένειας και του γάμου δεν  έχει περάσει στη λήθη ούτε σας προσδίδει κάποιο ιδιαίτερο  θετικό πρόσημο  ,πέρα ίσως από αυτό του  ευκόλως συμβιβασμένου σε κομματικές πειθαρχίες κλπ. κλπ. Υποθέτω  να μην πράξετε και τώρα τα ίδια καθ’ ότι  ,ως γνωστόν το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Κύριε Ταγαρά, ως μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  γνωστοποιήστε τη θέση σας  και πείτε  τι τελικά θα κάνετε. Θα υπερψηφίσετε ή όχι ένα νομοσχέδιο που παραβιάζει κατάφωρα τον νόμο του Θεού και της φύσης; Με δεδομένο τον σάλο που έχει ξεσπάσει ,θα γνωρίζετε και ελπίζω να λαμβάνετε σοβαρά υπ ΄όψιν σας, τις αντιδράσεις που έχουν οι Κορίνθιοι για το επίμαχο θέμα. Συμπολίτες και συγχωριανοί σας  θα εξαρτήσουν τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική  στάση τους απέναντι σας, από το τι θα ψηφίσετε  τώρα στη Βουλή. Υποθηκεύετε το μέλλον της ελληνικής οικογένειας και αυτό οι γονείς δεν θα το ξεχάσουν.

Κυρία Σούκουλη, που υπηρετήσατε τους πολίτες της χώρας και ως ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, παρακαλώ ,να ενημερώσετε τους συμπολίτες μας για το τι προτίθεσθε να κάνετε. Συμφωνείτε με την αποδόμηση του θεσμού της οικογένειας που επιχειρείται με αυτές τις εκτός προεκλογικού προγράμματος νομοθετικές αλλαγές; Η θετική ψήφος σας στο επίμαχο νομοσχέδιο ,αφ΄ ενός θα απογοητεύσει όσους σας εμπιστεύθηκαν και αφ΄ ετέρου θα συμπεριληφθεί στα αρνητικώς πεπραγμένα σας, αφού θα υπάρξει διάσταση ανάμεσα σε εσάς ως βουλευτή και στη λαϊκή βούληση των ψηφοφόρων σας.

Κ. κ. βουλευτές, αναμένουμε να φερθείτε αντάξια των επιλογών και προσδοκιών του κορινθιακού λαού μη λησμονώντας ότι το θέμα είναι εκτός από πολιτικό και θεολογικό ,άπτεται πνευματικών απαγορεύσεων και ότι τελικά ο γάμος ομοφυλόφιλων προσώπων   ανατρέπει το αξιακό σύστημα αναφοράς των Ελλήνων. Επιπλέον, ως Κορίνθιοι  κατάγεστε από τούτο εδώ τον τόπο όπου δίδαξε ο Μέγας Απόστολος των Εθνών ,Παύλος ,ο οποίος ξεκάθαρα αναφέρει στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του τα περί  αρσενοκοιτίας. Θα τον αγνοήσετε; Και μετά θα σταθείτε με υποκριτικό ευσεβισμό και  ψεύτικη ευλάβεια εντός του Ιερού ναού του πολιούχου μας όταν θα  δοξολογείται το όνομα του Θεού και του αγίου Αυτού; Η επιτομή της υποκρισίας!

Και αν, ίσως αγνοήσετε τον απόστολο Παύλο ,και αν είστε κι εσείς  από αυτούς που δεν συνδέουν   το νομοσχέδιο με οποιοδήποτε πνευματικό , θεολογικό ή συνειδησιακό κώλυμα, σας καθίσταται σαφές ότι υποχρεούστε να το συνδέσετε με τις συνταγματικές επιταγές που είναι και οι βασικές σταθερές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Υποχρεούστε να  τηρήσετε πίστη και υπακοή στο Σύνταγμα και στα σχετικά άρθρα του (άρθρα 3, 21).. είτε σας αρέσουν είτε όχι !!

Και για να τελειώνουμε, εμείς οι ενεργοί πολίτες που σας στείλαμε στα βουλευτικά έδρανα  ,απαιτούμε να είστε διάκονοι του λαού και όχι ο λαός να υποτάσσεται άκριτα και άβουλα στις επιλογές σας. Σε αυτόν και μόνο οφείλετε τη λαϊκή εντολή που σας έδωσε και καλείστε  να την εξαργυρώνετε  προς όφελος αυτού και μόνο .

 Αποδείξτε επιτέλους ότι  εκτός από μπόι έχετε και «ανάστημα» !

Υ.Γ

Για τον έτερο βουλευτή της Κορινθίας, τον κ. Ψυχογιό  .Οι θέσεις του κόμματός του είχαν ανέκαθεν υψηλά την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ +. Θα εκπλαγούμε βεβαίως  θετικά  αν  πει όχι  στο επίμαχο νομοσχέδιο … «μη τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος». Πάντως  το «όχι» ,μιας και δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου ,είναι μια μικρή και βαριά σαν ιστορία λέξη που πολλοί δεν την αρθρώνουν  στα μεγάλα και στα δύσκολα ….όπως και ο εν λόγω βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  που δεν  ψέλλισε κανένα όχι  για το ξεπούλημα του ονόματος της  Μακεδονία μας το 2018, όταν και τότε ο λαός  ζητούσε επιμόνως να ψηφίσει όχι.  Αντιθέτως ,είπε ναι σε όλα …όπως αναμένεται να πράξει και τώρα.