Πα. Απρ 26th, 2024

Σπουδαία ανακάλυψη: Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν το θρυλικό ναό του Ηρακλή

Κοινοποίηση ειδήσεων

 Επί αιώνες αρχαιολόγοι και μελετητές αναζητούν τον περίφημο ναό του Ηρακλή των Γαδείρων, ένα σπουδαίο προσκύνημα της αρχαιότητας  – ο τόπος που ο Ιούλιος Καίσαρας έκλαψε από συγκίνηση βλέποντας μια αναπαράσταση του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais ερευνητές του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης και του Ανδαλουσιανού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομίας στην Ισπανία, υποστηρίζουν ότι έχουν βρει την περιοχή στην οποία βρισκόταν ο ναός, στην Ανδαλουσία.

Έπειτα από συνεχείς έρευνες και μελέτη της βιβλιογραφίας οι ερευνητές εντόπισαν μια ορθογώνια δομή, βυθισμένη στον Κόλπο του Κάδιθ. Η τοποθεσία αυτή έχει 300 μέτρα μήκος και 150 μέτρα πλάτος, διαστάσεις που ταιριάζουν με τις αρχαίες περιγραφές του ναού.

‘’Έχουμε έρθει μπροστά σε κάποια πραγματικά εντυπωσιακά ευρήματα που είναι μεγάλης σημασίας’’ αναφέρει ο Φρανθίθκο Χοσέ Γκαρθία, αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης.

Ο ναός ο οποίος οικοδομήθηκε περίπου τον 8ο-9ο αιώνα π. Χ. χαρακτηριζόταν από μια μεγαλοπρεπή περιβολή. Στο εξωτερικό του δέσποζαν μεγάλες κολώνες και αγάλματα που απεικόνιζαν του άθλους του Ηρακλή, ενώ μια φλόγα διατηρούνταν ‘’αιώνια’’ αναμμένη.

Σε αυτό το σημείο, οι επιστήμονες φαίνεται πως σχεδιάζουν να εντατικοποιήσουν τις έρευνες και τις εργασίες έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα τους. Οι ενδείξεις πάντως αναφέρουν ότι θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να επιβεβαιωθεί η υπόθεση των ειδικών, δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών.