Τρ. Απρ 16th, 2024

Σπύρος Καραβάς: Οι επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορω- νοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης»
η Κυβέρνηση , μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ , έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε :

• Απαλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους.
• Απαλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
• Απαλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.
• Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων .

Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας , θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Καλούμε τη δημοτική αρχή σε άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου μέσω νέων τεχνολογιών ώστε να πάρουμε αποφάσεις για τα προαναφερθέντα.

Σπύρος Καραβάς
Δημοτικός Συμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Ορίζοντες Δημιουργίας»