Πε. Μάι 2nd, 2024

Σταθεροποιημένη η κατάσταση της covid -19 σε Κορινθία, Αρκαδία και Αργολίδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σταθεροποιημένη εμφανίζεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,η κατάσταση, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν οι δέκα τρεις περιφερειάρχες της χώρας, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκα Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, οι περιοχές της Περιφέρειας με “βαθύ κόκκινο”, όπως η Αργολίδα, η Αρκαδία και η Κορινθία, παρουσιάζουν σταθεροποίηση στον αριθμό των περιστατικών, ιδιαίτερα η δεύτερη.

‘Οσον αφορά τη Μεσσηνία, η γενική κατάσταση, αναφέρεται ως καλή, αν και εμφανίζεται μια τάση για μικρή αύξηση περιστατικών.

Σε καλό επίπεδο, τέλος, φαίνεται ότι βρίσκεται η Λακωνία.

Από όλες τις πλευρές, τονίστηκε η ανάγκη για την συμμόρφωση των πολιτών, στα μέτρα που εξαγγέλλονται, για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊου, επισημάνθηκε η ικανοποιητική πορεία των εμβολιασμών και το σταδιακό “χτίσιμο” της ανοσίας, ενώ εξάρει ο ρόλος, του δημόσιου συστήματος υγείας και η αυταπάρνηση των λειτουργών του, με τον περιφερειάρχη να προσθέτει, ότι συμβολή σημαντική, υπάρχει και από την πλευρά των ιδιωτών γιατρών οι οποίοι φροντίζουν όσους οικουρούν.