Κυ. Απρ 28th, 2024

Στην Κορινθία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 35χρονος, φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας μιας 55χρονης στην Πάτρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκε, άμεσα μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής γυναίκας, που διαπράχθηκε στις 26-7-2023, στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ο οποίος  εντοπίστηκε χθες το πρωί, σε περιοχή της Κορινθίας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, επισημαίνεται ότι στις 27-7-2023 το απόγευμα, στην Πάτρα, η ημεδαπή γυναίκα εντοπίστηκε από οικείο της πρόσωπο νεκρή στην οικία της, φέροντας τραύματα στο κρανίο, στο κεφάλι και στη μετωπιαία χώρα.

Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αφού αξιοποίησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου.

Πιο συγκεκριμένα, από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από την οικία του θύματος στις 26-07-2023 το απόγευμα, μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, χειρουργική μάσκα, φόρμα εργασίας, τσαντάκι μέσης, σακίδιο πλάτης και γάντια, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε υπεραστικό λεωφορείο, προκειμένου να μεταβεί σε περιοχή της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών χθες το πρωί μετέβησαν σε περιοχή της Κορινθίας, όπου εντόπισαν τον κατηγορούμενο να διαμένει σε  σταθμευμένο τροχόσπιτο και τον προσήγαγαν για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο τροχόσπιτο του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια χειρουργική μάσκα, ένα ζευγάρι παπούτσια και ένα  τσαντάκι, που φορούσε κατά την διαφυγή του από την οικία του θύματος, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί πρωινές ώρες της σήμερον (4-8-2023) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.