Πα. Απρ 19th, 2024

Στη διώρυγα της Κορίνθου η επιβλητική θαλαμηγός «Christina O» του Αριστοτέλη Ωνάση (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στη διώρυγα της Κορίνθου βρέθηκε η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία σήμερα είναι στα «χέρια» εταιρείας ενοικίασης σκαφών.

Η ιστορική «Christina O», η πανέμορφη θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση πέρασε από τη διώρυγα  της Κορίνθου.

Κατασκευάστηκε το 1943 ως η φρεγάτα Stormont (GRT 1602)κι αρχικά ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως συνοδευτικό σκάφος των νηοπομπών για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στις συμμαχικές δυνάμεις, παίρνοντας μέρος στην Μάχη του Ατλαντικού και στην Απόβαση της Νορμανδίας.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένα από τα πολλά πλεονάζοντα πλοία.

Πώς πέρασε στα χέρια του Αριστοτέλη Ωνάση

Έτσι τo 1954 o Αριστοτέλης Ωνάσης αγοράζει την «οικία» που αγάπησε περισσότερο από όλες, τη θαλαμηγό «Χριστίνα»,  στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ.

Η κληρονόμος μετέτρεψε μία καναδική φρεγάτα σε μία πολυτελέστατη θαλαμηγό, απ’ όπου πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ τότε αλλά και ονόματα-θρύλοι, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τίτο, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, ο Τζον Κένεντι.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού ήταν γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, τα σκαμνιά του μπαρ ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας, ενώ ο πυθμένας της πισίνας υψωνόταν ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρεπόταν σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικόνιζαν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.