Πα. Απρ 19th, 2024

Στον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και o Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ευχές αλλά και συμβουλές στα παιδιά που σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα τους απηύθυνε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δίνοντας το παρών στο πρώτο κουδούνι και τον αγιασμό της νέας χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων μαζί με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ,βρέθηκαν το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου, κατόπιν στο 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου και στο 4ο λύκειο και τέλος στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο.

“Η γνώση είναι επένδυση για το μέλλον σας και το σχολείο ο χώρος που θα κάνετε δυνατές φιλίες, ο χώρος που θα περάσετε τα καλύτερα σας χρόνια ” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του δεσμευμένος στα παιδιά, τους καθηγητές και τους γονείς πως ο ίδιος αλλά και όλες οι υπηρεσίες του δήμου Κορινθίων είναι στην διάθεση τους για την σωστή λειτουργία των σχολείων και την διαμόρφωση του καλύτερου περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος είχε κατ ιδιαν συζητήσεις με τους διευθυντές και τους καθηγητές προκειμένου να διαπιστώσει η ορθότητα της λειτουργίας των μονάδων και τυχόν ζητήματα που χρειάζονται παρέμβαση.

Από το βήμα δε του 4ου Λυκείου Κορίνθου προσκάλεσε τους μαθητές να τον συνοδεύσουν στο επερχόμενο ταξίδι του στις Συρακούσες, δημιουργώντας μια ομάδα θεάτρου η οποία θα μετάσχει και θα εκπροσωπήσει το δήμο Κορινθίων στις εκεί εκδηλώσεις. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα!

Τον Δήμαρχο Κορινθίων συνόδεψε στα παραπάνω σχολεία ο κ.Παναγιωτης Σακελλαράκης, σύμβουλος παιδείας, στο 4ο λύκειο ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ.Τάσος Ταγαράς και στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο ο Αντιδήμαρχος κ.Ευαγγελος Παπαϊωάννου.