Τε. Μάι 1st, 2024

Στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εξελίσσονται έργα προϋπολογισμού τα 20 εκ ευρώ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εξελίσσονται έργα προϋπολογισμού περί τα 20 εκ ευρώ -με το πλέον σημαντικό να είναι ο δρόμος από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα, με προϋπολογισμό 7,7 εκ ευρώ.
Πρόσθεσε ότι στην περιοχή του δήμου η Περιφέρεια έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στις αθλητικές υποδομές, αλλά και τις αρδευτικές υποδομές.
Αναφερόμενος περιφερειάρχης Π. Νίκας γενικότερα στην Κορινθία, σημείωσε ότι αποτελεί εξαιρετική ανάγκη η άμεση ολοκλήρωση, από το αρμόδιο υπουργείο, των μελετών για την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των παραλίων του Κορινθιακού Κόλπου, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση των μελετών καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή το φαινόμενο προχωρεί και δεν είναι δυνατή η εμβαλωματική και κατά τόπους αντιμετώπισή του.
Πρόσθεσε, πάντως, ο περιφερειάρχης πως από την πλευρά της πολιτείας υπάρχει δέσμευση ότι σύντομα ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε στο Ξυλόκαστρο σειρά συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 330.200 ευρώ, για διάφορα έργα στην Π.Ε. Κορινθίας.
Ειδικότερα, αντικείμενο των συμβάσεων είναι, α) ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Κορινθίας περιόδου 2023 – 2024, έργο 90.000 ευρώ, β) η συντήρηση γεώτρησης του ΤΟΕΒ Ξυλόκαστρου στην περιοχή Βελανίδια, έργο 18.600 ευρώ, γ) η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων στον ΤΟΕΒ Καμαρίου, έργο 74.400 ευρώ, δ) η προμήθεια σωλήνων για τον ΤΟΕΒ Ρίζας και Μεγάλου Βάλτου, έργο 37.200 ευρώ, ε) η συντήρηση της κεντρικής αρδευτικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ για το 2023, έργο 50.000 ευρώ και στ) η συντήρηση και η επισκευή συστημάτων άντλησης υδάτων σε αρδευτικές υποδομές της Κορινθίας, έργο 60.000 ευρώ.
Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων, μεταξύ άλλων, ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, η βουλευτής Μαριλέα Σούκουλη, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι tyy-1.jpg