Πε. Μαρ 28th, 2024

Στο ίδιο έργο θεατές – έχει βαλτώσει ο περιβόητος «δρόμος» Σχίνος – Αλεποχώρι που χρόνια ταλανίζει τους κατοίκους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο επαρχιακός δρόμος Σχίνο-Αλεποχώρι που ενώνει την πρωτεύουσα της Ελλάδος με την Κορινθία είναι σε τραγική κατάσταση. O δρόμος ειναι ο πιο ριψοκίνδυνος της Ελλάδας, κοντά στη Μαυρολίμνη, ανάμεσα στη Ψάθα και το Σχίνο, ξεχασμένος από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν έως τώρα. Πρόκειται για τον στενό παραλιακό δρόμο που συνδέει αυτές τις δύο ειδυλλιακές περιοχές της Αττικής. Η κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τραγική καθώς το βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον δρόμο κυριολεκτικά είναι έτοιμο να καταρρεύσει με την πρώτη δυνατή βροχή η με έναν μικρό σεισμό (πληροφοριακά η περιοχή βρίσκεται μια ανάσα από το ρήγμα των Αλκιονίδων ). 

Η επιτροπή παρακολούθησης της μελέτης για το έργο άρσης επικινδυνότητας, του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι, που συνεδρίασε στην Τρίπολη το 2021 συζήτησε σχετικά με την διάθεση πίστωσης 150.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο υλοποιείται από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Αττικής, μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Στην ίδια συνεδρίαση διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η δαπάνη για την άρση επικινδυνότητας και βελτίωση του πιο πάνω δρόμου, θα ανέλθει σε περίπου 20.000.000 ευρώ.

«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».