Πα. Μαρ 29th, 2024

«Στρατολάτες»: παρουσίαση έργου για τον ποιμενικό βίο στην Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την ερχόμενη Τετάρτη, 24/5, ώρα 7.30 μμ στην Κόρινθο, στη Στέγη της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων (οδός Κολοκοτρώνη 2), θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου ΣΤΡΑΤΟΛΑΤΕΣ του κ.Κώστα Παππή, Ομότ.Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Μαζί θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τον κ.Γιάννη Μπάρτζη, πρόεδρο της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, ένα μοναδικό σύνολο φωτογραφιών σχετικά με τον ποιμενικό βίο στην Κορινθία στις δεκαετίες 1950-1960.

Σύνοψη του βιβλίου:

Δυο παλιοί συμμαθητές ξανασυναντιούνται μισό αιώνα μετά το τέλος των γυμνασιακών τους χρόνων. Ο ένας, μόνιμος κάτοικος από τότε στην Αυστραλία, γεννημένος σ’ ένα χωριό στις πλαγιές της Ζήριας. Ο άλλος, ομότιμος πανεπιστημιακός καθηγητής, γεννημένος στο Κιάτο, πολυταξιδεμένος, Η συζήτηση
τους φέρνει στους ξεχασμένους δρόμους των στρατολατών, των βοσκών της ορεινής Κορινθίας που ξεχείμαζαν κάθε χρόνο στα πεδινά βοσκοτόπια της Κορινθίας και της Αργολίδας. 

Με οδηγούς τη νοσταλγία και τη μνήμη θα ξαναπατήσουν στα παλιά μονοπάτια αναβιώνοντας τη λησμονημένη από τις σύγχρονες κοινωνίες ποιμενική ζωή που έζησε ο ένας από τους δυο στα παιδικά του χρόνια.

Θ’ αναστήσουν έτσι για χάρη μας ένα παρελθόν βιωτής, κόπου, μόχθου, αξιοπρέπειας και ήθους ανθρώπων μιας άλλης εποχής που η ανάμνησή της σβήνει…