Πα. Μάι 3rd, 2024

Συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

Η ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 π.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού  Συμβουλίου, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου , ενάντια στο αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Γεωργιάδη που θεσμοθετεί το 13ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φέρνει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και πλήττει τη λειτουργία των Σωματείων.

Η ψήφιση του Νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου θα συνεχίσει να δίνει την μάχη του, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι.

Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινωνία όρθια. Κι αυτό θα γίνει με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις δυνατές και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων.

Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται.

Απέναντι στην επίθεση της Κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες χρειάζεται να υπάρξει πανεργατική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .

Το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που κατατέθηκε στις επιτροπές της Βουλής θέλει να βάλει στο γύψο τους εργατικούς αγώνες προχωρώντας στην ποινικοποίηση της περιφρούρησης των απεργιακών αγώνων απειλώντας με ποινές φυλάκισης και με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα όσους και όσες μετέχουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις στους εργοστασιακούς χώρους.

Καταργεί το 5ήμρο και το 8ωρο και προβλέπει την απασχόληση των εργαζόμενων για 13 ώρες την ημέρα και 78 ώρες την εβδομάδα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

— Την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που θα επιβάλει έναν νέο

εργασιακό μεσαίωνα.

— Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. ΌΧΙ στις συμβάσεις μηδενικών ωρών,

την κατάργηση του διαλλείματος και της Κυριακάτικης αργίας στα τρόφιμα

και τα ποτά.

— Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες με αναδρομική ισχύ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να γίνει Νόμος , πρέπει να σπάσει ο κύκλος του ψέματος και να ενημερωθούν όλοι για το τι μας περιμένει ,είναι καθήκον μας να τους κάνουμε να το αποσύρουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΤΗΝ ΠΕΠΜΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΩΡΑ 11:00 π.μ.