Σα. Απρ 20th, 2024

Συνεδρίασε το Προεδρείο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Αθήνα για την ενεργειακή κρίση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σήμερα στην Αθήνα συνεδρίασε το Προεδρείο των Ευρωπαίων και Σοσιαλιστών για την ενεργειακή κρίση.

H πράσινη μετάβαση παραμένει προτεραιότητα των Σοσιαλιστών, παρά την ενεργειακή ανασφάλεια που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

H αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να γίνεται πάντα με γνώμονα τους κοινωνικούς προβληματισμούς, με δίκαιο τρόπο, έχοντας ως επίκεντρο τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Οι χώρες της Μεσογείου πρέπει να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια, ενώ οι επιδοτήσεις των ορυκτών καυσίμων δεν αποτελούν λύση για την ενεργειακή κρίση.

Τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα παράγουν τεχνογνωσία η οποία βοηθάει άλλες χώρες για να υλοποιήσουν την πράσινη ενεργειακή μετάβαση ενώ δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν την αξιοποιεί.

Στην παρέμβασή του, ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και αναπληρωτής καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χάρης Δούκας, σημείωσε ότι η χώρα μας έχει τον υψηλότερο ενεργειακό πληθωρισμό στην Ευρώπη, με ακριβότερες τιμές στο ρεύμα και στην αντλία, ενώ 1 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας. Ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ώστε επιχειρήσεις αλλά και πολίτες να καταστούν ενεργειακά αυτόνομοι. Ανέδειξε ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του Προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη για ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροδότησης ώστε να μπορεί να απορροφήσει το αυξανόμενο ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κατερίνα Ταγαρά

Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία