Τρ. Ιούν 18th, 2024

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία (φωτό)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -300- γραμμάρια κάνναβης 

Χθες (6.6.2024) το βράδυ, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διακινούσαν και κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο (2) άτομα, 19χρονος ημεδαπός και 22χρονος αλλοδαπός, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήχθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο 19χρονος, τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες και ο 22χρονος, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

στην οικία του 19χρονου:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -263- γραμμαρίων,
  • -1- στιλέτο, τύπου πέννα, με μήκος λάμας -6- εκατοστά,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • -1- ζυγαριά ακριβείας,

στην οικία του 22χρονου:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -51- γραμμαρίων,
  • -1- στιλέτο, με μήκος λάμας -6- εκατοστά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.