Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Κορινθία και Λακωνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Κορινθία και Λακωνία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνικών ειδών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -220- κροτίδες και -40- συσκευασίες βεγγαλικών

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθησαν χθες (11.4.2023), σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, -2- άτομα σε Κορινθία και Λακωνία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα:

Στην Κορινθία:

Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε κατάστημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -46- συσκευασίες βεγγαλικών, αποτελούμενες από συστοιχίες σωλήνων εκτόξευσης, -2- βεγγαλικά και -49- συσκευασίες πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων.

Στη Λακωνία:

Στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- κροτίδες, ενώ στην οικία του βρέθηκε να κατέχει -226- κροτίδες, -97- καψύλλια και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.