Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, σχεδόν 1,5 κιλό, κυνηγετικό όπλο κ.ά.

Συνελήφθησαν, χθες (26.8.2021) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας, 38, 53 και 55 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, προέκυψε ότι τα ανωτέρω τρία (3) άτομα δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας Λακωνίας.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Στην οικία του 55χρονου:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -1.234- γραμμαρίων,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • κινητό τηλέφωνο και
  • το χρηματικό ποσό των -1.200- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Στην οικία του 53χρονου:

  • δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -13- εκατοστών, περίπου,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -6,3- γραμμαρίων και
  • τσιγαριλίκι κάνναβης,

Στην οικία του 38χρονου:

  • κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.