Σα. Απρ 27th, 2024

Συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών, σε περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (11.3.2024) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αργολίδας και της Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -3- ημεδαποί, ηλικίας 20, 32 και 48 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπώνκαι απόπειρες αυτών, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έξι ημεδαπούς, μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν την 7.3.2024 από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, καθώς εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του 2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και στη συνέχεια με αυτά μετέβαιναν στους τόπους διάπραξης των εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει συνολικά:

  • -8- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες,
  • -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες,
  • -4- κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων και
  • -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -230.000- ευρώ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -1- παιχνιδομηχανή, η οποία όπως προέκυψε ήταν κλεμμένη,
  • ψηφιακοί δίσκοι με παιχνίδια, οι οποίοι όπως προέκυψε ήταν κλεμμένοι,
  • -1- σιδερογροθιά,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • -1- όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και
  • μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.