Πα. Μαρ 29th, 2024

Συνελήφθησαν 62 άτομα σε ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων συνελήφθησαν -62-άτομα.

Στόχος των δράσεων είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις υλοποιούνται καθημερινά απότις Υπηρεσίες τηςΔιεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας με σκοπό την πρόληψη καικαταστολή εγκληματικών ενεργειών.

Στο πλαίσιοαυτό, απότη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, το χρονικό διάστημα από την 10.4.2023 έως καιτην 10.5.2023,πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον -62-αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειαςοι οποίες όμως επεκτείνονται και στο σύνολο της εδαφικής αρμοδιότητας της Κορινθίας.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.),Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέχθησαν-1.553-άτομα, προσήχθησαν -272-άτομα, ενώ συνελήφθησαν -62- άτομα.

Αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • -30- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • -23- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • -3- άτομα, για κλοπή,
  • -2– άτομα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,
  • -2- άτομα, για ανυποταξία στο εσωτερικό και
  • -2- άτομα, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Τέλος, ελέχθησαν -1.449- οχήματα, βεβαιώθηκαν -370- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν -77- ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται αρμοδίως, ενώ οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.