Τρ. Μαρ 19th, 2024

Συνελήφθη 51χρονος στην Αρκαδία σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης για δολοφονία και απάτη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνελήφθη, χθες (20.6.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 51χρονος αλλοδαπός σε βάρους του οποίου εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, τους υπέδειξε, αστυνομικό δελτίο ταυτότητας και άδεια ικανότητα οδήγησης, τα οποία ήταν πλαστά.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι σκοπός του 51χρονου ήταν να παραπλανήσει τις αστυνομικές αρχές καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσαν α) Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές του Βελγίου, για δολοφονία, με ποινή φυλάκισης -25- έτη, πράξη που έλαβε χώρα την 15.11.1999 σε πόλη του Βελγίου και β) Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Ισπανίας, για απάτη, με ποινή φυλάκισης -6- έτη, πράξη που έλαβε χώρα την 9.4.2008 στη Μαδρίτη Ισπανίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.