Σα. Απρ 20th, 2024

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κρέστενα Ηλείας

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Κρέστενα στην Ηλεία, εκκενώνεται o οικισμός Σκυλλουντία, Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δύσκολη παραμένει η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία. Τέσσερα αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα ξεκίνησαν να επιχειρούν. Στην περιοχή αναμένεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο, τα πύρινα μέτωπα, σε όλη τη χώρα. Η πιο δύσκολη μάχη δίνεται στην Ηλεία, όπου νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης στην περιοχή Γρύλλος και σε κατασκήνωση στη Φρίξα. Το πύρινο μέτωπο έχει “ανοίξει” αρκετά και βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, Σκιλλουντία, Φρύξα, Βρίνα και Γρύλος, χωρίς να απειλείται όμως κάποια κατοικημένη περιοχή.

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας. Όσον αφορά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν 159 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις της αστυνομίας. Επίσης, έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δεν δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, αφού οι άνεμοι που πνέουν δεν έχουν μεγάλη ένταση.

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “μέσα στη νύχτα έγινε δουλειά. Την περιορίσαμε σημαντικά τη φωτιά“.

Στην περιοχή των Κρεστένων Ηλείας, όπου από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά, αναμένεται σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ειδικότερα, στις 11:00, ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στο δημαρχείο της περιοχής και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.