Πα. Μαρ 29th, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: ”Τραγικά γεγονότα έμφυλης και σεξιστικής βίας”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο μακρύς κατάλογος των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας δυστυχώς «εμπλουτίζεται» καθημερινά. Τραγικά γεγονότα έμφυλης και σεξιστικής βίας, που σε 20 περιπτώσεις κατέληξαν στον θάνατο 20 γυναικών και ενός βρέφους, στους 10 μήνες του 2022.

Ακόμα ένα συμβάν που ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο της βίας την Δευτέρα 3/10/22, καθώς μία ακόμα γυναίκα, στην περιοχή της Κορίνθου, υπέστη βιασμό, ξυλοδαρμό και απόπειρα κατά της ζωής της με εμπρησμό, από τον πρώην σύζυγό της.

Ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη.

Για πόσο ακόμα η πολιτεία θα παραμένει απαθής.

Για πόσο ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρνείται εμμονικά τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», μία λέξη που αποτελεί κόκκινο πανί για την Alt Right σε όλο τον κόσμο.

Στις πόσες γυναίκες και παιδιά, θύματα των βαθιά εμπεδωμένων πατριαρχικών σχέσεων εξουσίας και ανδροκρατικών αντιλήψεων, της έλλειψης πρόληψης, πρόνοιας και ουσιαστικής παρέμβασης και συνδρομής, θα τεθούν μπροστά οι κρατικοί μηχανισμοί για την  προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών αυτής της χώρας.

Το φαινόμενο της έμφυλης και σεξιστικής βίας που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, με αναχρονιστικά κηρύγματα μισογυνισμού, με μετάθεση ευθυνών στα ίδια τα θύματα.

Αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις, όπως αυτές που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόσο με τις προτάσεις του που έγιναν δεκτές με μεγάλη πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και με καταθέσεις σχετικών τροπολογιών στην Ελληνική Βουλή για την νομοθετική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» τις οποίες όμως απορρίπτει σταθερά η Ν.Δ.

Ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη, αλλά δεν πρέπει να μένει απαθής. Γιατί όπως μέσα από τους κόλπους της κοινωνίας μας γεννιούνται αυτά τα φαινόμενα έτσι και μέσα από την αντίδραση, τη συσπείρωση, την αλληλεγγύη των πολιτών θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε και σταδιακά να τα εξαλείψουμε.