Πα. Μάι 3rd, 2024

Σφοδρή χαλαζόπτωση μέσα στο καλοκαίρι στη Γερμανία – Βγήκαν τα εκχιονιστικά (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Aκόμα και τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιστράτευσε η Γερμανία μέσα στο καλοκαίρι λόγω της κακοκαιρίας που συνοδεύτηκε από χαλάζι στο Ρόϊτλινγκεν στη Γερμανία.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση κάλυψε περιοχές της πόλης με πάγο έως και 30 εκατοστών, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

«Οι πρώτες κλήσεις ήταν από ανθώπους που ήταν κλειδωμένοι στα αυτοκίνητά τους και δεν μπορούσαν να κινηθούν λόγω χαλαζόπτωσης στο έδαφος ή επειδή οι πόρτες [στο όχημά τους] δεν μπορούσαν πλέον να ανοίξουν», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Άμεσα στάλθηκαν εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τους δρόμους από μεγάλα κοιτάσματα πάγου από τη χαλαζόπτωση και περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης, δήμοι και εθελοντές συμμετείχαν στις επιχειρήσεις καθαρισμού.

Εκπρόσωπος της πόλης είπε ότι ο πάγος και τα φύλλα εμπόδισαν το σύστημα αποχέτευσης της πόλης, προκαλώντας πλημμύρες σε υπόγειους χώρους στάθμευσης, υπόγεια και κατοικίσιμα κτίρια. 

The torrents of hail flood in Reutlingen, Germany 🇩🇪

TELEGRAM JOIN 👉 https://t.co/9cTkji5aZq pic.twitter.com/LJXH0OAgV9— Disaster News (@Top_Disaster) August 5, 2023

Παράλληλα, η στάθμη του ποταμού Echaz, που διασχίζει το Ρόϊτλινγκεν, ανέβηκε 1,5 μέτρο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, αλλά δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: skai.gr