Τε. Ιούν 26th, 2024

«Σχόλιο του Μέλους ΚΠΕ Χρήστου Μπριστογιάννη για τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Χρήστος Μπριστογιάννης, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, σχολίασε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Απαλλαγμένος πλέον από τον πυρετό των εκλογών και διαβάζοντας με ηρεμία τα αποτελέσματα της παράταξης καταλήγω στα εξής συμπεράσματα…

Είναι ξεκάθαρο πως η επαρχία σήκωσε τη σημαία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψηλά.

Έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης στη παράταξη που ανέδειξε κάποτε τη ξεχασμένη Ελλάδα και επανασυστήνεται πλέον μαζί της με νέους όμως όρους χωρίς λευκές επιταγές στο τραπέζι.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως (και όχι μόνο) στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν νοείται από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής ΜΟΝΟ στην Ανατολική να καταλαμβάνουμε τη 3η θέση απέναντι σε έναν αποσυντονισμένο ΣΥΡΙΖΑ και έναν Κασσελάκη περισσότερο παίχτη reality παρά πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήττα.- Όποιος λέει το αντίθετο θα πρέπει να αναθεωρήσει στα εντός του για το πως ονειρεύεται τη δημοκρατική παράταξη.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν όλα τα άνω αυτόματα ωθούμαστε σε περισσότερο συλλογισμό αλλά παράλληλα νιώθουμε το βάρος μιας ακόμα μεγαλύτερης ευθύνης για την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων μας, οργανωτικών ή μη. Πάντα μέσα από τα όργανα του κινήματος.

Είμαι σίγουρος πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα βγει πιο δυνατό.

Η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής οφείλει να έχει και χαρακτήρα μα προπάντων ουσία.Να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί.

Συμπερασματικά, είναι γεγονός ότι ακόμη και αν δύο εκλογικές περιφέρειες βάφτηκαν…«πράσινες», τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ σε πολλές περιφέρειες της χώρας, κυρίως αστικές, ήταν απογοητευτικά. Ενδεικτικά, στην Ανατολική Αττική το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ήδη, από χθες, επικρατεί αναβρασμός στους κόλπους του κόμματος, με αρκετούς να ζητούν αλλαγή στην ηγεσία και όπως φαίνεται αναμένονται σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.