Πε. Απρ 25th, 2024

Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη: Πληροφορίες για 15 νεκρούς και 60 τραυματίες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δύο αμαξοστοιχίες, μία εμπορική και μία επιβατική, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού. Όπως μετέδωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, στις δύο τα ξημερώματα υπήρχαν πληροφορίες για 15 νεκρούς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70, οι οποίοι έχουν απεγκλωβιστεί, εκ των οποίων 25 είναι σοβαρά. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά. Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.  

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης συντρίμμια και από τις δύο αμαξοστοιχίες είχαν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση. 

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη) και 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων). Στο σημείο της σύγκρουσης φθάνει και το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος.

“Σπάζανε τζάμια και ούρλιαζαν οι άνθρωποι… Τα 2/3 (του τρένου) ήταν γεμάτο… Δεν είδαμε τίποτε, απλά άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία… Μπροστά το τρένο να φλέγεται ολόκληρο είχε πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ… Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς… Καμμένο μόνο σίδερο” είπε μεταξύ άλλων μάρτυρας στον ΣΚΑΪ. 

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της Hellenic Train

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

skai.gr, cnn.gr