Σα. Απρ 27th, 2024

Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς στο Θύνι Αργολίδας – Συνεχής ενημέρωση (video – φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνέχεια ενημέρωσης: Στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, ο οποίος μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Δύο νεκροί άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης δύο σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό φουσκωτό σκάφος, μήκους περίπου 10 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι τουρίστες συγκρούστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες με ξύλινο σκάφος, μήκους περίπου 5 μέτρων, με αποτέλεσμα τη βύθιση του δεύτερου.

Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες περίπου 60 ετών και τραυματίστηκε σοβαρά μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. Όλοι τους επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος, στο οποίο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν επέβαιναν κι άλλα άτομα.

Στο δεκάμετρο σκάφος επέβαιναν πέντε ενήλικες (2 άνδρες και 3 γυναίκες) και πέντε παιδιά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό καθως στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα με Πόρτο Χέλι συγκρούστηκαν δύο σκάφη με αποτέλεσμα – όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες – να έχουμε δύο νεκρούς και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη. 

Η σύγκουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος (κατά άλλες πληροφορίες ίσως να ήταν και αλιευτικό) που έπλεε στην περιοχή κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό βοηθητικό σκάφος (τέντερ) στο οποίο επέβαιναν συνολικά επτά άτομα. 

Στην περιοχή σπεύδει κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και οι τοπικές αρχές. 

https://argolidatv.gr