Τρ. Απρ 16th, 2024

Σύσκεψη Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμων για τα νέα σχέδια ΒΑΑ και ΟΧΕ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύσκεψη για οργανωτικά θέματα σχετικά με τα νέα σχέδια ΒΑΑ και ΟΧΕ, στα οποία φορέας στρατηγικής θα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προγραμματίζεται την επόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Τρίπολη.

Αυτό έγινε γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη για θέματα ΕΣΠΑ υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η οποία συγκλήθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την συμμετοχή αιρετών, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών.

Στην σύσκεψη της 28ης Απριλίου έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι Δήμοι Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ναυπλίου, Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Κορίνθου, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σικυωνίων, Σπάρτης και Καλαμάτας.

Για μία ακόμα φορά, κατά τη σημερινή σύσκεψη, επισημάνθηκε ότι όσον αφορά στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 εντάξεις έργων θα μπορούν να γίνονται από την Περιφέρεια μέχρι τις 30 Απριλίου, δεδομένου ότι η εν λόγω προγραμματική περίοδος έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος Απριλίου θα υπάρξει ενημέρωση της Περιφέρειας από την πολιτεία σχετικά με την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 7.500.000 ευρώ όσον αφορά στις πράξεις της δράσης “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”.

Οσον αφορά στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, δηλαδή το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, η έκδοση προσκλήσεων από την Περιφέρεια θα ξεκινήσει από τα μέσα του ερχόμενου Μαΐου, πρώτα για τον Αξονα 4 “Μια πιο κοινωνική και χωρίς αποκλεισμούς Ευρώπη μέσω της υλοποίησης του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων”.

Τέλος, τονίστηκε ότι μέσω τεχνικής βοήθειας θα συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα προβαίνει στον τελικό έλεγχο πριν την ένταξη έργων στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ανώριμων και ελλιπών μελετητικά έργων που ταλαιπώρησαν το απερχόμενο ΠΕΠ 2014 – 2027.