Κυ. Απρ 28th, 2024

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η καλύτερη δυνατή οργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των υπηρεσιών της, εν όψει των εθνικών εκλογών και η πλήρης ανταπόκριση στις επιταγές του νόμου, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Μεταξύ άλλων, καθορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, στην οποία μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και ο έλεγχος όλων των εκλογικών τμημάτων, ώστε να πιστοποιηθεί ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως και η διασφάλιση της διακίνησης του εκλογικού υλικού.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε, όλα τα αυτοκίνητα της Περιφέρειας, θα κινούνται όπου χρειαστεί, για την ικανοποίηση των αναγκών της εκλογικής διαδικασίας.

Όσον αφορά στην λειτουργία των υπηρεσιών, επισημάνθηκε, ότι, στην διάρκεια της εκλογικής περιόδου, θα μπουν στην υπηρεσία, όσοι είναι απαραίτητοι και πιστοποιημένοι για να διεκπεραιώσουν το εκλογικό έργο που προβλέπεται από το νόμο.

“Εννοείται, βεβαίως, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής της Περιφέρειας, στα θέματα των εθνικών εκλογών, θα τηρηθεί απολύτως αυστηρή αντικειμενικότητα”, τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.