Πε. Απρ 25th, 2024

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας για τις πληρωμές των πορισμάτων που έγιναν πριν τις εορτές. Να ξέρετε, ότι, έχουμε δαπάνες για αποζημιώσεις, την τριετία 2020 – 2022, 863 εκατ. ευρώ. Τα 400 εκατ. ευρώ, είναι πρόσθετη ενίσχυση από την κυβέρνηση, με εντολή του Πρωθυπουργού. Οφείλονταν, αναδρομικά, πολλά χρήματα που δεν έδιναν οι κυβερνήσεις στον ΕΛΓΑ. θα επιχειρήσουμε να λύσουμε κάποια προβλήματα εδώ, τώρα. Τα υπόλοιπα θα εξεταστούν στη σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, στην Αθήνα και στο Υπουργείο, παρουσία του ίδιου του Υπουργού“.

Αυτά, τόνισε, στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με την έναρξη της σύσκεψη της Τρίπολης για τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου.

Διαβάστηκαν όλα τα αιτήματα των συλλόγων και των σωματείων της Πελοποννήσου, ενώ μίλησαν και οι εκπρόσωποι της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι ανώτεροι διοικητικοί παράγοντες των Διευθύνσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, αλλά και οι διευθυντές των δομών.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου 2023, στο Υπουργείο της Αγροτικής Ανάπτυξης και των Τροφίμων, θα πάρουν μέρος και πέντε εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου,.

www.ertnews.gr