Σα. Απρ 20th, 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο κ Τσίπρας οφείλει να ζητήσει συγνώμη, να σεβαστεί το έργο της ΕΛ.ΑΣ στα σύνορα- Η νησίδα είναι σε τουρκικό έδαφος»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο κ Τσίπρας οφείλει να ζητήσει συγνώμη, να σεβαστεί το έργο της ΕΛ.ΑΣ στα σύνορα- Η νησίδα είναι σε τουρκικό έδαφος»

  • Έγγραφο του Ελληνικού  Γενικού Επιτελείου Στρατού αποδεικνύει ότι η νησίδα που δόθηκε ως στίγμα για τους παράτυπους μετανάστες ανήκει στην Τουρκία
  •  « Δεν θα επιτρέψουμε η Ελληνική Αστυνομία να γίνει βαρκάρης των δουλεμπόρων. Πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι»
  • «Μόλις προχθές 1.500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορά μας»
  • «Μαθήματα ανθρωπισμού δεν δεχόμαστε από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει, εμείς ενώνουμε τον ελληνικό λαό»
  • «Η Κυβέρνηση είναι δίπλα στον πολίτη και τον στηρίζει σε κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα». Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην υβριδική απειλή με την εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, στην προπαγάνδα της Τουρκίας με τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Σοϊλού και στις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελληνική Αστυνομία, η οποία υπερασπίζεται τα σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε. Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ζητήσει μια συγνώμη για τις κατηγορίες σε βάρος της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού που αποδεικνύει ότι η νησίδα  με τις συντεταγμένες που δόθηκαν όταν προέκυψε το θέμα για τους παράτυπους μετανάστες ήταν στην Τουρκία. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και έχει αποδείξει ότι τους στηρίζει σε κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται. 

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Η Τουρκία προχωρά σε απαράδεκτες πράξεις- 1.500 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορά μας

Η Τουρκία πέρα από τα λόγια, πέρα από την επανάληψη των απειλών, τις προκλητικές της δηλώσεις προχωρά και σε απαράδεκτες πράξεις. Εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους τους παράτυπους μετανάστες τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε πολύ μεγάλη κλιμάκωση και μόλις προχθές επιχείρησαν από τον Έβρο να μπουν στην Ελλάδα 1.500 παράτυποι μετανάστες. Οργανωμένα συμφέροντα τους φέρνουν κυρίως νυχτερινές ώρες και τις τελευταίες μόλις ημέρες έχουμε συλλάβει 60 διακινητές λαθρεμπορίου ελπίδας αυτών των ανθρώπων και τους έχουμε οδηγήσει στην Δικαιοσύνη.

Η αστυνομία δεν θα κάνει τον βαρκάρη των κυκλωμάτων δουλεμπόρων

Καταρχήν είναι προφανές ότι ο ρόλος που μερικοί επιφυλάσσουν για την Ελληνική Αστυνομία είναι ότι θα έπρεπε να κάνει τον βαρκάρη σε αυτά τα συμφέροντα και τους παράτυπους λαθρομετανάστες. Να τους βάζουν σε μια τουρκική νησίδα και να πηγαίνουν εκεί οι Έλληνες αστυνομικοί να τους παίρνουν και να τους περνάνε απέναντι στην Ελλάδα. Ας σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι. Ας πάψουν να το πιστεύουν και οι Τούρκοι. Η συγκεκριμένη νησίδα στον Έβρο για την οποία έγινε τόση συζήτηση, με επίσημο έγγραφο του Γενικού Επιτελείου του Ελληνικού Στρατού, είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι οι συντεταγμένες της συγκεκριμένης νησίδας είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκεται σε Τουρκικό έδαφος. Το ζητήσαμε γιατί δεν είναι η Αστυνομία αυτή που καθορίζει που είναι τα σύνορα, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας οι οποίες έχουν απαντήσει με σαφήνεια.

Ο κ. Τσίπρας δεν τα είχε και πολύ καλά με την γνώση των συνόρων

Εμείς μιλάμε με αλήθειες και συνεπώς ο κ. Τσίπρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Διότι ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός δεν τα είχε και πολύ καλά με την γνώση των συνόρων. Είναι ο Πρωθυπουργός που είχε πει ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν μπορεί λοιπόν να κουνάει το δάχτυλο ούτε στις Ένοπλες Δυνάμεις ούτε στην Ελληνική Αστυνομία, ούτε στην κυβέρνηση για το τι είναι αυτή η νησίδα όταν καταθέτουμε αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο.

Ο Αρχηγός λοιπόν της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να ζητήσει μια συγγνώμη σε αυτούς τους ανθρώπους του ελληνικού στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι είναι εκεί μαζί με τους ακρίτες μας του Έβρου και υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Πρέπει επιτέλους να ξεφύγει από την λογική ότι για να προσπαθήσει για να επιστρέψει στην κυβέρνηση αφού δεν έχει να προτείνει τίποτα ουσιαστικό για την οικονομία και για τα ευρύτερα θέματα της χώρας, πρέπει να κατεδαφίσει την κυβέρνηση κάνοντας αντιπολίτευση μόνο με ψέματα και συκοφαντίες όπως το έκανε το 2015. Το 2022 και το 2023 δεν είναι 2015 και πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό.

Δεν επιτρέπουμε να μας κάνουν μαθήματα ανθρωπισμού

Μαθήματα ανθρωπισμού  δεν επιτρέπουμε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν είμαστε εμείς που κάναμε την Μόρια και την Ειδομένη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που επιτρέψαμε να στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι. Δεν είμαστε εμείς που επιτρέψαμε να βιάζονται μικρά παιδιά. Και επειδή όλα αυτά μπορεί σε κάποιους να φαίνονται συνηθισμένα, τι κυνισμός. Θυμόμαστε ότι αυτό είχε εξαπλωθεί σε όλη την χώρα, θυμόμαστε ότι ήταν γεμάτο το λιμάνι του Πειραιά, θυμόμαστε ότι στο Ελληνικό, εκεί που πολιτεύομαι, στα Νότια Προάστια, ήταν χιλιάδες άνθρωποι, παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δεν εγκατέλειπαν τον χώρο ο οποίος σήμερα έχει γίνει ο χώρος στο οποίο γίνεται μια πολύ μεγάλη επένδυση, που φέρνει θέσεις εργασίας και προοπτικές για την περιοχή. Οι Έλληνες λοιπόν μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Απλούστατα τις τελευταίες ημέρες, προσπάθησαν πολλοί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να τις χρησιμοποιήσουν για να διχάσουν τον ελληνικό λαό, για να δημιουργήσουν οξύτητα, για να κάνουν μια σκληρή κομματική αντιπολίτευση πάνω σε ψέματα και συκοφαντίες. Δεν θα το επιτρέψουμε. Εμείς είμαστε η παράταξη της ενότητας των Ελλήνων, του μέτρου και της λογικής, υπερασπιζόμαστε τα σύνορα μας, υπερασπιζόμαστε τις ανθρώπινες ζωές.

Ο φράχτης θα επεκταθεί

Ο φράχτης θέλουμε να επεκταθεί όσο γίνεται περισσότερο, διότι από το σύνολο των 180 χιλιομέτρων, έχουμε καλύψει τα 37,5 έχει αποδειχτεί ότι αυτή η προσπάθεια  είναι σημαντική και αποτελεσματική. Είμαστε σε συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Θεωρούμε ότι και η Ευρώπη πρέπει να εκτιμά θετικά την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα γιατί το πρόβλημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και συνεπώς πρέπει να ενισχυθεί η χώρα προκειμένου αυτή η επέκταση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή.

Έξοδος από την εποπτεία και στήριξη των πολιτών

Από το 2019 με την πολιτική αλλαγή και την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας αναθάρρησε ο κόσμος, αρχίσαμε και μειώναμε τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές, αναπτύχθηκε η οικονομία.

Επομένως παρά τις έκτακτες καταστάσεις αυτή η κυβέρνηση είναι απολύτως συνεπής σε όσα είχε πει προεκλογικά, μειώνει φόρους, μειώνει ασφαλιστικές εισφορές, ενισχύει το εισόδημα των πολιτών και η χώρα προχωρά μπροστά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από παγκόσμιες εξελίξεις.

Δίπλα στον κόσμο, δίπλα στους πολίτες. Είμαστε σε αυτή τη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε με απόλυτη αποφασιστικότητα και σχέδιο και ζητάμε από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή να αφήσουν στη μπάντα τις στενές μικροκομματικές επιδιώξεις και να στηρίξουμε την ενωμένη προσπάθεια του Ελληνικού λαού και του κράτους μας να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή.