Πα. Μαρ 29th, 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος: Φέρνουμε πιο κοντά την Αστυνομία σε κάθε πολίτη χωρίς κορώνες και ψεύτικες υποσχέσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Φέρνουμε πιο κοντά την Αστυνομία σε κάθε πολίτη χωρίς κορώνες και ψεύτικες υποσχέσεις».

  • Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση.
  • Η ασφάλεια στα πανεπιστήμια αδιαπραγμάτευτα γίνεται πράξη.
  • Στο τέλος της 4ετιας οι έλληνες θα συγκρίνουν και θα επιλέξουν με σιγουριά ΝΔ και Μητσοτάκη.
  • Η Πατρίδα και οι Έλληνες έχουν ανάγκη από καθαρό μυαλό, στρατηγική, σιγουριά, σωστό προσανατολισμό στην πυξίδα και σταθερό χέρι στο τιμόνι
  • Η πολυπλοκότητα των απειλών που αντιμετωπίζουμε, μετατρέπει την εθνική ασφάλεια σε απόλυτη προτεραιότητα.
  • Υπερδιπλασιάσαμε τις νυχτερινές περιπολίες, ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ,κάνουμε πράξη την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, πατάσσουμε τον χουλιγκανισμό και το έγκλημα.

Στο ρόλο και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στο ολοκληρωμένο σχέδιο έντεκα σημείων της κυβέρνησης για την ασφάλεια αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει πράξη χρόνια αιτήματα της κοινωνίας, όπως την αύξηση των περιπολιών στις γειτονιές, τη φύλαξη των συνόρων με την πρόσληψη περίπου 2 χιλιάδων συνοριοφυλάκων, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και του εγκλήματος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε επίσης στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, συνθήκες οι οποίες, όπως είπε δημιουργούν την ανάγκη για «σταθερό χέρι στο τιμόνι» της χώρας: «Η Πατρίδα και οι Έλληνες έχουν ανάγκη από καθαρό μυαλό, στρατηγική, σιγουριά, σωστό προσανατολισμό στην πυξίδα και σταθερό χέρι στο τιμόνι.. Έχουν ανάγκη από την παράταξη της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του πατριωτισμού, τον Πρωθυπουργό της ευθύνης, των ανοιχτών οριζόντων του μέτρου και της λογικής, τον Κυριάκο Μητσοτάκη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθεί η ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Αξιότιμε κ. πρόεδρε, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, νεοδημοκράτες, νεοδημοκράτισσες, στελέχη της μεγάλης παράταξής μας που αγκαλιάζει και ενώνει τους Έλληνες και στέκεται δίπλα σε κάθε πολίτη, ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το Συνέδριό μας διεξάγεται σε ιδιαίτερες συνθήκες που καθορίζονται απ’ τις πολύπλευρες επιπτώσεις της πανδημίας, από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση,  τον εισαγόμενο πληθωρισμό, τις προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και τους κινδύνους από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο που συνεχίζονται.

Η πολυπλοκότητα των απειλών που αντιμετωπίζουμε, μετατρέπει την εθνική ασφάλεια σε απόλυτη προτεραιότητα. Αυτή περιλαμβάνει και την ασφάλεια των συνόρων μας και την ασφάλεια των πολιτών. Και την αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής ιδιαίτερα στον Έβρο και την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας.

Αγαπητοί σύνεδροι, στον Έβρο δίνουμε μάχη καθημερινά, γιατί συνεχίζουν να είναι εκατοντάδες οι παράνομοι μετανάστες που επιχειρούν να μπουν παρανόμως στη χώρα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και θέλω να τη γνωρίζετε. Οι συνοριοφύλακες που προσέλαβε αυτή η κυβέρνηση ανέρχονται στους 1680, συν 250 τους επόμενους μήνες. Το μήνυμα και προς τους συμπατριώτες μας, αλλά και προς τους γείτονές μας και την Ευρώπη είναι ξεκάθαρο. Οφείλουμε για λογαριασμό του ελληνικού λαού, του ελληνικού κράτους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φυλάμε τα σύνορά μας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το κάνουμε ποτέ. Και αναμένουμε ο Frontex να συνεχίσει να συμπαραστέκεται σε αυτή την αποστολή, που φέρει σε πέρας η ΕΛ. ΑΣ. σε στενή συνεργασία πάντα με τον στρατό μας.

Ταυτόχρονα κεντρικός στόχος της πολιτικής μας είναι η ασφάλεια των πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα. Προϋπόθεση για να υπάρχει ελευθερία κι ευημερία. Για το σκοπό αυτό ακολουθούμε με επιμονή μια σαφή στρατηγική. Να φέρουμε πιο κοντά την αστυνομία σε κάθε πολίτη που την χρειάζεται. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς υποκριτικές κορώνες, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις. Η ασφάλεια για εμάς δεν είναι επετειακά ποσταρίσματα και φωτογραφίες. Αλλά με σχέδιο, σκληρή δουλειά με προτεραιότητες, πράξεις, αποτελέσματα, μετρήσιμα.

  1. Κάνουμε πράξη υπερδιπλάσιες νυχτερινές στελεχωμένες περιπολίες. Οι 60 έγιναν 150 στην Αττική.
  2. Κάνουμε πράξη τα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, 900 παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν στα ΠΡΟΚΕΚΑ το τελευταίο τρίμηνο. Ειδικές επιχειρήσεις διεξάγονται γι’ αυτό και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Αυτά παριστάνουν να τα αγνοούν κάποιοι που υποκριτικά ενδιαφέρονται για την παρουσία παράνομων μεταναστών και εγκληματικότητας στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας.
  3. Κάνουμε πράξη την συνεχή ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, απελευθερώνοντας από γραφειοκρατικά πάρεργα πάνω από 1.500 αστυνομικούς για να αφοσιωθούν στο πραγματικό αστυνομικό τους έργο. Από τον Σεπτέμβριο γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο η παράδοση των δικογράφων, με λύση από κοινού δώσαμε με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  4. Κάνουμε πράξη την βελτίωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών. Ολόκληρη η Ομάδα ΔΙΑΣ εκπαιδεύεται από τον Νοέμβριο που πέρασε ως τον επόμενο Ιούλιο. Ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε συνολικά την αστυνομική εκπαίδευση και η Σχολή των Αξιωματικών αναβαθμίζεται σε Α.Σ.Ε.Ι.
  5. Κάνουμε πράξη την εφαρμογή του νόμου για τις πορείες και διαδηλώσεις. Όταν οι συγκεντρωμένοι είναι εκατοντάδες περιορίζονται στη λωρίδα του δρόμου και η λειτουργία των δρόμων και της πόλης είναι κανονική.
  6. Κάνουμε πράξη τη συνεργασία της ΕΛ. ΑΣ. με την τοπική αυτοδιοίκηση, για να πετυχαίνουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα σε τοπικό επίπεδο. Και επιτρέψτε μου την παρένθεση: είμαι περήφανος για το νόμο που έφερα ως Υπουργός Εσωτερικών και διέσωσε τους δήμους από την καταστροφική ιδεοληπτική εφαρμογή της απλής αναλογική, όπως και για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης 2,5 Δισεκατομμύρια ευρώ που έδωσε πνοή και προοπτική στους Δήμους σε όλη τη χώρα. Όπως και για το νόμο που δίνει τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.
  7. Κάνουμε πράξη την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Μόνο τους 8 μήνες η ΕΛ.ΑΣ χρειάστηκε να παρέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΑΠΘ που μπήκε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών για να μπορέσει να γίνει η βιβλιοθήκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Οι 400 φρουροί των ΟΠ.ΠΙ χθεσινοί φοιτητές στο σύνολό τους ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους τέλη Μαΐου. Αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου καθώς και την τοποθέτηση τουρνικέ ελέγχου εισόδου από τις πρυτανικές αρχές.
  8. Κάνουμε πράξη την ενισχυμένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στα αεροδρόμια, στις εισόδους και εξόδους της χώρας, στους τουριστικούς προορισμούς συμβάλλοντας στο αίσθημα ασφάλειας πολιτών και τουριστών και δι’ αυτού στην οικονομική ανάπτυξη.
  9. Κάνουμε πράξη την ενίσχυση του κύρους και του ανθρώπινου προσώπου της ΕΛ.ΑΣ προβάλλοντας συνεχώς τη δράση, την αυταπάρνηση, τον ηρωισμό, την ανθρωπιά των αστυνομικών μας που έχουν καθοριστική κοινωνική συνεισφορά. Κάνουμε πράξη τη στήριξη του Έλληνα αστυνομικού και στις δύσκολες στιγμές αλλά και ικανοποιώντας σειρά χρόνιων αιτημάτων τους. Χρωστάμε στον Έλληνα αστυνομικό για την τεράστια συμβολή του στην κοινωνική συνοχή ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μην το ξεχνάμε αυτό και προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που υπηρετώ την Πατρίδα μας σε αυτή την υπεύθυνη θέση και κάθε ημέρα συνεργάζομαι με τους Έλληνες αστυνομικούς για την ασφάλεια της Πατρίδας και των πολιτών.
  10. Κάνουμε πράξη με αποφασιστικότητα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Κλείσαμε όλους τους παράνομους συλλόγους των χούλιγκανς και συνεργαζόμαστε με τον κόσμο του αθλητισμού και για την πρόληψη της βίας και για την εφαρμογή των αναγκαίων αστυνομικών μέτρων.
  11. Κάνουμε πράξη την αποτελεσματικότητα στην εξιχνίαση των εγκλημάτων. Το είδε όλη η Ελλάδα στην ταχύτατη εξιχνίαση της δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη, στην απαγωγή του επιχειρηματία στο Μενίδι, στον δολοφόνο της οικογένειας στην Ανδραβίδα, στον παιδοκτόνο της Κυψέλης και σε τόσες άλλες περιπτώσεις.

Όλα αυτά έχουν φέρει αποτελέσματα. Η χαμηλή εγκληματικότητα – κλοπές – ληστείες – διαρρήξεις – που αποτελεί απειλή για μια οικογένεια έχει μειωθεί κατά 30% σε σύγκριση με όλα τα χρόνια πριν την καραντίνα. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Και αυτό αποτελεί ένα ξεκάθαρο πανίσχυρο συγκριτικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις πράξεις και όχι στα λόγια πλέον. Δίνουμε τη μάχη για την εφαρμογή του νόμου. Όλων των νόμων. Και αν κάποιες φορές για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να παρέμβει δημοσίως ο Υπουργός αυτό θα γίνεται. Αν κάποιοι ενοχλούνται πρέπει να συνηθίσουν. Φίλες και φίλοι σύνεδροι, Η ατζέντα της ασφάλειας δεν είναι προφανώς μια ακροδεξιά ατζέντα. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας, είναι προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, είναι ανάγκη και δικαίωμα για όλους τους πολίτες. Δεν εξωραΐζουμε την κατάσταση.

Ο αγώνας, το δημιουργικό έργο ενάντια στη βία και την εγκληματικότητα θα συνεχιστούν με ένταση για να φέρουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, για να είναι η Αστυνομία μας αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα, φιλική απέναντι στους πολίτες.

Φίλες και φίλοι,

Περνάμε μια περίοδο παγκόσμιας δοκιμασίας με αβεβαιότητα, ρευστότητας και ανακατατάξεις οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η Πατρίδα μας και οι Έλληνες έχουν ανάγκη από καθαρό μυαλό, στρατηγική, σιγουριά, σωστό προσανατολισμό στην πυξίδα και σταθερό χέρι στο τιμόνι..

Έχουν ανάγκη από την παράταξη της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του πατριωτισμού, τις αξίες που αποτελούν την ιδεολογία μας. Τον Πρωθυπουργό της ευθύνης, των ανοιχτών οριζόντων του μέτρου και της λογικής.

Δεν είναι ώρα για αποτυχημένα πειράματα. Όταν στο τέλος της τετραετίας έρθει η ώρα των εκλογών, στα μεγάλα διλήμματα για τη χώρα, στο σταυροδρόμι της νέας εποχής οι Έλληνες θα απαντήσουν θετικά. Ο δρόμος της προόδου, του πατριωτισμού, της κοινωνικής συνοχής, ο δρόμος της ευημερίας περνά από μια νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι στο χέρι μας φθάνει να έχουμε τη σωστή στρατηγική και να την εφαρμόσουμε με επιμονή. Μπορούμε να το κάνουμε και να αποδείξουμε ξανά στην πράξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η Λαϊκή παράταξη των ανοιχτών οριζόντων!

Η παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πρόοδο με το κοινό καλό.

Η παράταξη που αξίζει μια νέα μεγάλη νίκη για όλους τους Έλληνες.

Μπορούμε!.