Πα. Μαρ 29th, 2024

Τάσος Μπακασέτας: Ο «Μπακαγκόλ»… της Τουρκίας, σκοράρει ασταμάτητα!

Κοινοποίηση ειδήσεων

”Mπακαγκόλ”, ένα παρατσούκλι που θα μπορούσαν κάλλιστα να «κλέψουν» οι φίλοι της Τράμπζονσπορ από τον παίκτη του Ολυμπιακού , Σεντρίκ Μπακαμπού, για να χαρακτηρίσουν τον δικό τους, Τάσο Μπακασέτα.

Ο Έλληνας διεθνής σκόραρε ξανά στην νίκη της ομάδας του με 2-1 απέναντι στην Καϊσερίσπορ και την έστειλε μια ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας, στο -1 από Γαλατασαράϊ , Μπασακσεχίρ και Αντάνα Ντεμίρσπορ, οι οποίες ισοβαθμούν στην κορυφή. Ο 29χρόνος μεσοεπιθετικός ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και έδωσε το «σύνθημα» για ανατροπή.

«Καίει»… στην Τουρκία

Ο Μπακασέτας με το γκολ αυτό έφτασε τα 8 γκολ και τις 6 ασίστ σε 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2022-2023 με τις φανέλες των Τραμπζονσπόρ και Εθνικής Ελλάδας, συμμετέχοντας σε γκολ μάλιστα σε πέντε διαφορετικές διοργάνωσεις. Μιλάμε για μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της καριέρας του καθώς ο παίκτης είτε «σερβίρει» είτε «κερνάει» γκολ σχεδόν κάθε αγώνα, συγκεκριμένα κάθε 109 λεπτά αγωνιστικής του δράσης.

Με την τουρκική ομάδα μετράει από τον Ιανουάριο του 2022 5 γκολ και 4 ασίστ ενώ στα πέντε τελευταία ματς με την τούρκικη ομάδα έχει ενεργό ρόλο συμμετοχής σε φάση για γκολ και στα πέντε από αυτά . 3 γκολ και 2 ασίστ στο πρωτάθλημα Τουρκίας είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του, 1 γκολ στα προκριματικά του Champions League απέναντι στην Κοπεγχάγη, ενώ βρήκε δρόμο προς τα δίχτυα και στον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στην Σίβασπορ. Τέλος να σημειώσουμε πως έχει στην συλλογή του και 2 ασσίστ με την Τουρκική ομάδα στο Γιουρόπα Λίγκ.

Τα ίδια… και με Εθνική Ελλάδας

Με το εθνόσημο τώρα ο Τάσος Μπακασέτας τα πάει εξίσου περίφημα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ομάδας και την οδήγησε στην κορυφή του ομίλου του Nations League και παράλληλα στον προβιβασμό της στην League B της διοργάνωσης με απολογισμό 5 νίκες και 1 ήττα.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στα τρία πρώτα παιχνίδια της ομάδας απέναντι σε Βόρεια Ιρλανδία, Κόσοβο και Κύπρο ενώ μοίρασε και δύο ασίστ, μια στον Παυλίδη στο 3-0 απέναντι στην Κύπρο και μια στον Μασούρα στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στους ομίλους απέναντι στην Βόρεια Ιρλανδία, όπου η χώρα μας επικράτησε με 3-1.

Πηγή: tanea.gr