Κυ. Απρ 28th, 2024

Τέλος το Google Chrome στις συσκευές με παλιότερη Android έκδοση 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Google ετοιμάζεται να σταματήσει πολύ σύντομα την υποστήριξη δύο πασίγνωστων εφαρμογών στα smartphones με παλιότερες Android εκδόσεις. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τα Google Calendar και Google Chrome.

Η αναμενόμενη αυτή απόφαση θα επηρεάσει τους κατόχους συσκευών που δεν έχουν πάρει άλλες αναβαθμίσεις μετά το Android Nougat (έκδοση 7.1) και προφανώς και τις ακόμη παλιότερες συσκευές με Android 6 ή παλιότερο. Από τις αρχές του 2024 η Google θα καταστήσει ως ελάχιστη απαίτηση λειτουργικού συστήματος για τις εφαρμογές αυτές το Android 8.0.

Μια παρόμοια ειδοποίηση ανακαλύφθηκε και για την Google Calendar εφαρμογή, ενημερώνοντας τους χρήστες με Android 7.1 ή παλιότερο, για την έλλειψη υποστήριξης σε μελλοντικές εκδόσεις, ξεκινώντας με την ενημέρωση 2023-46-0-581792699.

Αυτή η αλλαγή, ειδικά στην περίπτωση του Chrome, μπορεί να αναγκάσει τους χρήστες με ξεπερασμένες εκδόσεις Android να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης νέων συσκευών για καλύτερη ασφάλεια και συμβατότητα εφαρμογών, δεδομένου ότι πολλοί κατασκευαστές δεν παρέχουν πλέον ενημερώσεις για αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις. Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται φυσικά να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως προσαρμοσμένες εκδόσεις του Android, σαν το LineageOS, για να διατηρήσουν τη λειτουργικότητα των εφαρμογών.

Φυσικά, παρά τις αλλαγές αυτές, η πλειονότητα των Android χρηστών παραμένει ανεπηρέαστη, καθώς μόνο περίπου το 8% των ενεργών συσκευών τρέχουν με Android 7.1 ή παλαιότερες εκδόσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά του Ιουνίου του 2023.

unboxcholics.com