Σα. Απρ 27th, 2024

Τέμπη: Στην Κομισιόν στις 18 Μαρτίου η Μαρία Καρυστιανού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην Κομισιόν θα απευθυνθεί την ερχόμενη Δευτέρα η Μαρία Καρυστιανού, όπου θα ζητήσει την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών, έχοντας στα χέρια της το αίτημα που έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές.

Η μητέρα της της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε στον ΑΝΤ1 κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

“Θέλουμε να βγει στο φως η αλήθεια και θέλουμε να τιμωρηθούν όλοι ανεξαρτήτως ιδιότητας, επαγγέλματος, κοινωνικής θέσης, όλα… θέλουμε να τιμωρηθούν άπαντες. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι, όλοι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη για τις πράξεις τους και για την προσπάθεια υπόθαλψης των υπαιτίων, αυτό είναι υπόσχεση”, ανέφερε.

Με τη διαδικασία στη Βουλή να βαίνει προς ολοκλήρωση η μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που χάθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη, ζητεί απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους.

“Γνωρίζουμε βέβαια από το ιστορικό τον Εξεταστικών Επιτροπών, ότι πάντα το αποτέλεσμα είναι προς την αθώωση των Υπουργών, ποτέ Υπουργοί, βουλευτές δεν έχουν κάνει κάτι ποινικά κολάσιμο.

Εμένα με ενοχλεί περισσότερο από όλα η ανυπαρξία της δικαιοσύνης, διότι ο ένοχος θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις ευθύνες του, είναι αναμενόμενο, το θέμα είναι τι κάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί κι αν πιστεύουν πραγματικά ότι εμείς θα δεχτούμε τελικά να μας πουν ότι φταίει ο σταθμάρχης και ο επόπτης, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος”.

“Ζητάμε σύσταση προανακριτικής επιτροπής”

Επιθυμία και της ίδιας αλλά και των υπόλοιπων οικογενειών είναι, όπως τόνισε, η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

“Έχουμε πει, ότι το έγκλημα είναι διπλό, το ένα αφορά όλη την παθογένεια των σιδηροδρόμων τόσα χρόνια και την απραξία του πρώην Υπουργού σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας, και όχι μόνο, και το άλλο είναι το θέμα της συγκάλυψης. Εμείς θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και στα δύο βέβαια”.

thetoc.gr