Σα. Απρ 27th, 2024

Νίκος Σταυρέλης: Τέσσερις βασικές δράσεις για τα Αθίκια, έναν τόπο που πρέπει να ανανεωθεί και να αναδειχθεί!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δεσμευόμαστε για αθλητικά έργα, νέα δίκτυα άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα και ανάπλαση παραρεμάτιου χώρου & αντισταθμιστικά οφέλη από την λειτουργία ΚΥΤ της ΔΕΗ στο Γκα. Με συγκεκριμένο και κοστολογημένο πλάνο και με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ 18η

ΑΘΙΚΙΑ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τέσσερις βασικές δράσεις για έργα αναγκαία για τους κατοίκους των Αθικίων δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε την επόμενη πενταετία.

1.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Νέος σύγχρονος συνθετικός τάπητας στο υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου συγχρόνως με την ανακατασκευή των αποδυτηρίων. Χρόνος υλοποίησης εντός της πρώτης χρονιάς της Δημοτικής μας Αρχής.

Αγορά του χώρου έκτασης 30 στρεμμάτων, την αναγκαιότητα της οποίας ομόφωνα έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου. Δαπάνη 180.000 €. Υλοποίηση εντός του 2024.

Διεκδίκηση χρηματοδότησης του έργου κατασκευής νέου σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου, κλειστού γυμναστηρίου για τις ανάγκες του χωριού και υπαίθρια γήπεδα αντισφαίρισης και μπάσκετ.

Κατασκευή των αθλητικών έργων εντός επόμενης 5ετίας.

2.ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΛΥΜΑΤΩΝ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ

-Επικαιροποίηση της υπάρχουσας τεχνικής μελέτης έτους 2013 συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 €, με την προσθήκη νέων δικτύων άρδευσης με το επεξεργασμένο νερό του βιολογικού.

-Διεκδίκηση χρηματοδότησης του έργου από πρόγραμμα του ΥΠΕΝ.

-Δημοπράτηση-εκτέλεση του έργου την επόμενη τριετία από την έγκριση χρηματοδότησης.

3.ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

-Οριοθέτηση του ρέματος εντός του χωριού για την αποφυγή πλημμυρών.

-Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για αντιπλημμυρικά έργα υποδομής, κάλυψη του ρέματος, ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων με φυτεύσεις, κλπ.

-Διάρκεια ολοκλήρωσης των έργων 3-4 χρόνια.

4.ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΤ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΓΚΑ

-Διεκδίκηση Αντισταθμιστικών οφελών από την εγκατάσταση και λειτουργία του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) 400 KV στη θέση «Ποταμιά» Γκα Αθικίων. Το οφέλη αυτά αφορούν:

-Την καταβολή ειδικού τέλους από τη ΔΕΗ στο Δήμο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για περιβαλλοντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

-Την απαλλαγή ή τη μειωμένη χρέωση από την αξία του καταναλισκόμενου ρεύματος για τις κατοικίες των όμορων οικισμών και κοινοτήτων Αθικίων, Αλαμάνου, Σολομού, Χιλιομοδίου.

-Την επιχορήγηση των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής (Τενεάτης, Πολιτιστικός, Απόλλων, Δασοπυρόσβεση).

-Την δωρεάν υπογειοποίηση όλων των δικτύων φωτισμού της περιοχής των άνω κοινοτήτων.

– Την δωρεάν παροχή ρεύματος για δημοτικό φωτισμό.