Πε. Μαρ 28th, 2024

Τεγέα: ”Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων“

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τις πύλες της άνοιξε το βράδυ της Κυριακής, 14 Αυγούστου 2022, η 50η πελοποννησιακή έκθεση Τεγέας και το πανηγύρι αυτής, στους χώρους της Παλαιάς Επισκοπής Τεγέας.

Στην τελετή εγκαινίων, παρευρέθηκε η γενική γραμματέας του Υπουργείου της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου.

φώτο: korinthostv.gr

Την Βουλή των Ελλήνων, εκπροσώπησε ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Στις εκδηλώσεις, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού.

Παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και αντιπρόσωποι θεσμών, φορέων, συλλόγων και σωματείων.

φώτο: korinthostv.gr

Νωρίτερα, διεξήχθη, παρουσία πλήθος πιστών, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στην Παναγία της Επισκοπής Τεγέας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

φώτο: korinthostv.gr

Ακολούθησε, η Περιφορά της Πάνσεπτης Εικόνας της Παναγίας, με τη συμμετοχή φορέων της πολιτείας και πλήθους πιστών, στους χώρους της Παλαιάς Επισκοπής Τεγέας.

” Συγχαρητήρια για την διοργάνωση της έκθεσης. Πρόκειται για θεσμό που δίνει τη δυνατότητα για προβολή και προώθηση των τοπικών προιόντων. Εμείς, ως αρμόδιο Υπουργείο, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προώθησης και προβολής των τοπικών προιόντων, ώστε αυτά, να μπορέσουν να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στις εγχώριες και στις διεθνείς αγορές”, ανέφερε η Χριστιάνα Καλογήρου στην ομιλία της, αλλά και στις δηλώσεις της.

Στ. Ζορμπαλάς

Ο πρόεδρος της διοίκησης του ιστορικού Τεγεατικού Συνδέσμου, Βασίλης Ψυχογιός, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

” Κάνουμε το χρέος μας και την ιστορική μας ευθύνη. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τα προβλήματα και προχωρήσαμε στην έκθεση και στο πανηγύρι, με συνεργασίες και συνεννόηση. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά στις ημέρες μας και μετά από δύο χρόνια παύσης λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Φέτος, βάζουμε τις βάσεις. Κάνουμε επανεκκίνηση. Πάμε μπροστά. (…)”.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, δήλωσε, ότι στηρίζει και θα στηρίξει τις ενέργειες και τα σχέδια του Τεγεατικού και θα συμβάλλει και αυτός στην ευόδωση όλων των προσπαθειών. Ανέφερε τα έργα που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή στα χωριά της Τεγέας και αυτά που σχεδιάζει να κάνει.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, υποσχέθηκε περαιτέρω συνεργασία και στήριξη στον Τεγεατικό Σύνδεσμο και στα σχέδιά του.

Ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, στην ομιλία του, στάθηκε σε τρία βασικά θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή. Αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην Αρκαδία, στον ερχομό του φυσικού αερίου και στην πρόσφατη έγκριση των επικαιροποιημένων τευχών δημοπράτησης των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Τάκας.

Ο Κώστας Βλάσης, δήλωσε, ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει και δίνει λύσεις εκεί που χρειάζεται και ότι θα στηριχθούν τα νοικοκυριά και το επόμενο χρονικό διάστημα της ενεργειακής κρίσης.

Για την έκθεση της Τεγέας, ανέφερε τα εξής:

” Είναι ένα σταυροδρόμι συνάντησης αγροτών Αρκαδίας, Νότιας Ελλάδας με εκπροσώπους βιομηχανικού, βιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου Είναι επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας και των υπολοίπων, αφού η έκθεση αυτή, βοηθά την αγροτική ανάπτυξη”.

– Ακολούθησε περιήγηση των προσκεκλημένων στα περίπτερα της έκθεσης, ενώ η βραδιά έκλεισε με δείπνο – δεξίωση που παρέθεσε στους καλεσμένους της, η διοίκηση του Τεγεατικού Συνδέσμου, στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της ιστορικής Οικοκυρικής Σχολής.

– Το πανηγύρι της Τεγέας και η έκθεση αυτής, θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21 Αυγούστου 2022.

– Οι διοργανωτές, έχουν σχεδιάσει και αρκετές, παράλληλες εκδηλώσεις.

www.ertnews.gr