Πε. Μάι 2nd, 2024

Τελετή Αποφοίτησης 2022 με εμπνευσμένες ομιλίες και έντονα συναισθήματα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στο προαύλιο χώρο του Homo Εducandus Αγωγή, η Τελετή Αποφοίτησης της τάξης της Γ’ Λυκείου σχολικού έτους 2021-2022.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι του σχολείου μας ζήσαμε μια εξαιρετική βραδιά πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Την επιμέλεια και παρουσίαση της Τελετής είχε η Νάνσυ Γιαννιδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.:

Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος

Κώστας Κόλλιας, Βουλευτής Κορινθίας

Σπύρος Ζαχαριάς, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Κορινθίων

Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, Γ.Γ. Δ. Κορινθίων

οι οποίοι και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και ευχές για το νέο ξεκίνημα των παιδιών.

Προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής της Τελετής ήταν ο κος Κωστής Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος της ελληνικής βιομηχανίας Calpak που καινοτομεί στα ηλιοθερμικά συστήματα έχοντας δημιουργήσει το πρώτο “έξυπνο” εργοστάσιο στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ο κος Κωνσταντινίδης αναφερόμενος μέσα από τις δικές του εμπειρίες που τον οδήγησαν σε “επιτυχημένα” λάθη και τελικά στην εκπλήρωση των στόχων του, πραγματοποίησε μια εμπνευσμένη ομιλία παροτρύνοντας τους Απόφοιτους να χαράξουν στο μέλλον δικά τους μονοπάτια και να στοχεύσουν στην ευδαιμονία και όχι απλά στην ευτυχία.

“Γράψτε τη δική σας ιστορία. Ζήστε με τόλμη, δικαιοσύνη, μετριοφροσύνη και ενσυναίσθηση”

Κωστής Κωνσταντινίδης.

Εξαιρετική ήταν η ομιλία του Διευθυντή Σπουδών του Homo Educandus κ. Απόστολου Πλαστήρα που δεν στάθηκε στον τετριμμένο λόγο αλλά αποχαιρέτησε με αγάπη τους μαθητές του, παραδίδοντας μαθήματα ζωής με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Για τα εφόδια και τις αναμνήσεις τους από το σχολείο αλλά και τα όνειρά τους αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους οι Χρήστος Ράπανος και Χρήστος Θεοδωρίδης ως εκπρόσωποι των Αποφοίτων 2022 και στη συνέχεια ο φοιτητής Ιατρικής Βασίλης Ζαργάνης, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Αποφοίτων HEA, έκλεισε τον κύκλο ομιλιών της Τελετής, επισημαίνοντας την αξία της λειτουργίας του Συλλόγου και τα οφέλη που προσφέρει σε όλους τους Απόφοιτους του Homo Educandus.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η απονομή αναμνηστικών και βραβείων από τον κ. Πλαστήρα. Η βραδιά έκλεισε με μουσική και χαμόγελα στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε στον όμορφο εξωτερικό χώρο του σχολείου μας.

Ευχόμαστε στους Απόφοιτους να έχουν υγεία και να συνεχίσουν με πάθος και αγάπη να αγωνίζονται για τους στόχους και τα όνειρά τους.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την Τελετή Αποφοίτησης 2022.